Családireceptkönyv.hu

Töltött csirkecomb, vegyes körettel


Írta:

Elk. idő: 30-perc
Adag: 4-6-fő/részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött csirkecomb, vegyes körettel! 6-db- egész csirke comb, 3-db-csirke máj, pici fej vörös hagyma, 4-db-száraz zsömle, 4-db.főt tojás, 2-db-nyers tojás, 1-marék zsemlemorzsa, só, kávés-k piros paprika, teás kanál fehér bors, teás - kanál Vegeta, 4-deci olaj, 3-gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem zöld. 2-kg-krumpli, 25.dk-rizs, díszítéshez koktél paradicsom, zöld paprika lila hagyma!

Elkészítés:


A csirke combokat le tisztítom, folyó víz alatt jól le mosom, és közben a bőr alatt megnyitom óvatosan, ki ne szakadjon a bőrre, hogy tölthető legyen és azt, be tudjam majd tölteni. Ez után, sózom, borsozom, szórok rá vegetát, az olaj egy részét rá öntöm, és jól bedörzsölöm a fűszerekkel, majd a paprikával a bőrét enyhén bekenem, és félre rakom! A májat lekaparom késsel, és pici kis hagymát apró kockára vágom, és kb-3-kanál olajon megpuhítom, és hozzá adom a májat, borsozom, pár percig pirítom együtt, és félre rakom! a tojásokat 10-percig keményre főzöm, a zsemléket be áztatom, majd jól kinyomkodom belőlük a vizet, és tészta reszelőn lereszelem, ezzel, elérem azt, hogy nem kell sokáig kézzel szét nyomkodni, hogy ne legyen darabos! Megpucolom a tojásokat, megmosom a petrezselymet, a fokhagymát lepucolom, és félre rakom! A zsömlét egy tálba rakom, hozzá adom a zsemlemorzsát, a megmaradt borsot, vegetát, sót csak egy csipetnyit, a két nyers tojást fokhagymát le reszelem hozzá adom, a májat is, és ezt jól össze keverem, majd 2-db-tojást, tészta reszelőn lereszelem, a két tojást késsel összevágom, mert így gusztusosabb lesz, ha nem csak lereszelem,, hozzá adom a töltelékhez, a petrezselymet is, amit apróra összevágtam, és óvatos mozdulatokkal összekeverem az egészet! A combokat elő veszem, és elosztom a tölteléket úgy, hogy mindegyiket jól betöltöm, a bőre alatt, és tepsi rakom, 2-deci vizet öntök alá, a megmaradt olajból a krumplihoz hagyok 1-decit, de lehet több olajat is adni a krumplihoz, esetleg annyival több fog kelleni a 4-deci olajnál, a többit rá locsolom a hús tetejére! Előmelegített sütőben, sütöm 65-70-percig, de közben a saját levével megöntözöm a húsdarabokat legalább kétszer!! Amíg a combok sülnek, előkészítem a krumplit, jó puhára megfőzöm leszűröm, és a megmaradt olajat rá öntöm, és azzal jó pépesre töröm, a rizst ki főzöm úgy, hogy a vegetából kicsit hagyok, és azt bele teszem a vízbe, sót, és egy kanál olajat, és ebbe főzöm ki a rizst! Ha minden elkészült, Pecsenye tálra rakom, ahogyan a fotón is látható, a húst krumplit, rizst, és a díszítést!

Trükkök, tippek, praktikák:


A húst célszerű órákkal előbb bepácolni, mert akkor ízletesebb lesz, és az után jöhet a főzés folyamat a leírás szerint! Körülbelül 100-perc alatt készül el, de egy kis ügyességgel 10-percel előbb, tálalásra kész!

Töltött csirkecomb, vegyes körettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csirkecombos egybesült
Csirkecombos egybesült

A csirkecombot megmosom megtisztítom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos töltött csirke
Kolbászos töltött csirke

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kolbász héját lehúzzuk, durván felaprítjuk. A paprikát kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Ezeket elkeverjük a zsemlemorzsával és a tojássár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept
Sonkás-újhagymás csirkeszelet recept

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Baconbe tekert mustáros csirkemellcsíkok
Baconbe tekert mustáros csirkemellcsíkok

A csirkemelleket megmossuk, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd sóval és borssal fűszerezzük. Egy tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük a mustárral és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk