menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csirkecomb (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db egész csirkecomb
kókuszolaj
fűszerek tetszés szerint: majoranna, kakukkfű, örölt kömény, oregano, bazsalikom, őrölt chili, őrölt bors
só (a sütés után sózd csak)

Elkészítés:


Pácold be a csirkecombokat a kókusz olajba és a fűszerekbe és hagyd állni, a legjobb ha egy egész éjszakán keresztül pácolódik sütés előtt.
Ha letelt a pácolási idő, én először 150 fokos légkeveréses sütőben 20 percig szoktam, majd 160 fokra felveszem és úgyis 20 percig sütöm, majd 170 fokon 10 percig, 180 fokon 10 percig és legvégül 190-200 fokon is 5-10 percig, hogy jól megpirul a husi bőre. A sütési idő sütőnként eltérő lehet, tapasztald ki, hogy nálad melyik a legjobb hőfok és sütési idő.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/paleo_sultcsirkecomb_rozmaringos_sult_ceklaval

Sült csirkecomb (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Krémsajtos zöldfűszeres csirkemell
Krémsajtos zöldfűszeres csirkemell

A megmosott és szárazra törölt húst kiklopfoljuk és megsózzuk. A snidlinget, a bazsalikomot és az oregánót apróra vágjuk, elkeverjük a krémsajttal, majd megsózzuk, megborsozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns csirkemell burgonyával
Pikáns csirkemell burgonyával

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecomb
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A húst megmossuk és bekenjük vajjal, majd belemártjuk a szószba. Tepsibe s...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsamáj baconben, aszalt szilvával töltve
Kacsamáj baconben, aszalt szilvával töltve

Felszeleteljük a májat, a hagymát, félbe vágjuk a szilvát. Pici lyukat vájunk a májba belenyomkodjuk a szilva darabokat és a fokhagymát, majd körbetekerjük a baconnel. Jénait kio...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk