4 db csirkecomb (nagyobb, egész)
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
1 kk fehér bors
A rizshez
500 g rizs
500 g csemegekukorica
1 dl napraforgó olaj
A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba a tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
Piros ropogósra sütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat. sütési hőfok: 200°C
1. A tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverjük. 2. A megpucolt és megmosott csirkecombokat sózzuk, majd beletesszük a tartárba, összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott csirkemellet felszeleteljük, kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy hőálló tálba tesszük. A burgonyát meghámozzuk, reszelőn lereszeljük és a húsra szórjuk. Felka...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldségsalátát készítjük el előbb, hiszen fél órát pihennie kell a hűtőben elkészítése után. A fokhagymát apróra vágjuk vagy présen átnyomjuk és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű