4 db csirkecomb (nagyobb, egész)
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
1 kk fehér bors
A rizshez
500 g rizs
500 g csemegekukorica
1 dl napraforgó olaj
A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba a tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
Piros ropogósra sütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat. sütési hőfok: 200°C
A megmosott csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük...
Elkészítési idő: 45 percA csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pi...
Elkészítési idő: