4 db csirkecomb (nagyobb, egész)
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
1 kk fehér bors
A rizshez
500 g rizs
500 g csemegekukorica
1 dl napraforgó olaj
A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba a tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
Piros ropogósra sütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat. sütési hőfok: 200°C
A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A mézet a citromlével, az olajjal, a mustárral és friss reszelt gyömbérrel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a combokra kenjük. 2 órát álln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük. A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felteszek 2 nagy szem krumplit főni, majd bekapcsolom a sütőt 100 fokra. A kb. 30 dkg csirkemellfilét felvagdosom 2 cm-es kockákra, és sóval, borssal kevert liszttel meghin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. 2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. 3. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk,a fokhagymát gerezdekre szedjük. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz