Családireceptkönyv.hu

Perui csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nagyobbacska pár csirkemell filé
cca. 30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
kb. 3 közepes sárgarépa
1 csg. mélyhűtött zöldborsó
1 dl fehérbor
vegeta
kevés étolaj

Elkészítés:


A csirkemellet megtisztítom, szeletekre vágom (a nagy szeleteket érdemes még kettőbe vágni), kiklopfolom, lisztbe forgatom, és forró olajban kicsit "megkapatom".
A megtisztított, és karikákra vágott répa együtt főhet a zöldborsóval vegetás vízben (figyelem! a levét nem öntjük le, ha megfőttek).
Az apróra kockázott vöröshagymát kevés forró olajban megüvegesítem, majd jöhet bele a megtisztított, és vékony csíkokra szelt gomba. Kis Vegeta itt sem árt! (a VOK serpenyő a legalkalmasabb, főleg mert az jó nagy). A gombát addig sütöm(?)-főzöm(?), amíg jól összetöpped és bő levet ereszt. Ekkor hozzáadom a megfőtt répát-borsót, illetve ezek levéből annyit, hogy olyan jó szaftos legyen. Pár perc után beleöntöm a fehérbort (aki jót akar, ezt az összetevőt nem hagyja ki, próbáltam enélkül, finom, de összehasonlíthatatlanul jobb borral!) Még néhány percig főzöm ezt a trutyit, és kész.
Fogok egy jókora (fedeles) jénai tálat. Az aljára teszek egy réteg répát-borsót-gombát (továbbiakban "trutyi"), rá egy sor hússzeletet, megint egy sor trutyi, majd újra hússzeletek és végül a tetejére az összes megmaradt trutyi. Ezzel jól teli is van a tál. Ráteszem a fedelét, berakom a sütőbe, és kb. 180 fokon cca 45 percig sütöm/párolom, aztán leveszem a tetejét és még újabb 15 percig sütöm.
Minden esetben krumplipürével tálalom.
Tényleg isteni kaja, a hús omlósan puha, a trutyi fenomenálisan finom! JÓ ÉTVÁGYAT!

Perui csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgolyó édes-savanyú szószban (Sóbors)
Húsgolyó édes-savanyú szószban (Sóbors)

Készítsük el a húsgolyókat. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, jól gyúrjuk össze a masszát. Készítsünk belőle kisebb golyókat, nagyjából 15-17 darabot. Egy serpenyőben forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Illatos kacsaraguleves
Illatos kacsaraguleves

Nyúzd le a kacsacombok bőrét, arra nem lesz szükség most. A combokat vágd ketté, és papírtörlővel itatsd át. Kevés zsiradékon pirítsd meg a póréhagymát és a gyömbért, pirítsd meg...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkés-kukoricás pite
Csirkés-kukoricás pite

A csirkemellet felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Sózzuk-borsozzuk, majd amikor már szép pirosra sültek, kivesszük és félretesszük. A tojásokhoz hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk