Családireceptkönyv.hu

Perui csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nagyobbacska pár csirkemell filé
cca. 30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
kb. 3 közepes sárgarépa
1 csg. mélyhűtött zöldborsó
1 dl fehérbor
vegeta
kevés étolaj

Elkészítés:


A csirkemellet megtisztítom, szeletekre vágom (a nagy szeleteket érdemes még kettőbe vágni), kiklopfolom, lisztbe forgatom, és forró olajban kicsit "megkapatom".
A megtisztított, és karikákra vágott répa együtt főhet a zöldborsóval vegetás vízben (figyelem! a levét nem öntjük le, ha megfőttek).
Az apróra kockázott vöröshagymát kevés forró olajban megüvegesítem, majd jöhet bele a megtisztított, és vékony csíkokra szelt gomba. Kis Vegeta itt sem árt! (a VOK serpenyő a legalkalmasabb, főleg mert az jó nagy). A gombát addig sütöm(?)-főzöm(?), amíg jól összetöpped és bő levet ereszt. Ekkor hozzáadom a megfőtt répát-borsót, illetve ezek levéből annyit, hogy olyan jó szaftos legyen. Pár perc után beleöntöm a fehérbort (aki jót akar, ezt az összetevőt nem hagyja ki, próbáltam enélkül, finom, de összehasonlíthatatlanul jobb borral!) Még néhány percig főzöm ezt a trutyit, és kész.
Fogok egy jókora (fedeles) jénai tálat. Az aljára teszek egy réteg répát-borsót-gombát (továbbiakban "trutyi"), rá egy sor hússzeletet, megint egy sor trutyi, majd újra hússzeletek és végül a tetejére az összes megmaradt trutyi. Ezzel jól teli is van a tál. Ráteszem a fedelét, berakom a sütőbe, és kb. 180 fokon cca 45 percig sütöm/párolom, aztán leveszem a tetejét és még újabb 15 percig sütöm.
Minden esetben krumplipürével tálalom.
Tényleg isteni kaja, a hús omlósan puha, a trutyi fenomenálisan finom! JÓ ÉTVÁGYAT!

Perui csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Görög joghurtban sült csirkecomb (Sóbors)
Görög joghurtban sült csirkecomb (Sóbors)

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le a citrom héjával együtt, a citrom levét facsarjuk ki (nagyjából 80 ml citromlé kell). A csirkecomb kivételével keverjünk össze mindent alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dubarry szerű csirkemell
Dubarry szerű csirkemell

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Csirkemell sonkával, fokhagymás krémsajttal töltve
Csirkemell sonkával, fokhagymás krémsajttal töltve

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, és a krémsajtba keverjük. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet sonkát és 1-1 evőkanál fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott gombat. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk