500g csirkemell felszeletelve(/bárányborda)
1 fej apróra vágott mogyoróhagyma
1 lime leve
1 thai chilipaprika, apróra darabolva
1 ek. méz/édesítő
2 ek. friss mentalevél apróra vágva
1 ek. dijoni mustár
1 ek. olívaolaj
só ízlés szerint
őrölt feketebors
Egy kisebb tálban keverd ki a hozzávalókat (a só és a bors kivételével), majd alaposan pácold át vele a húst, úgy 30 percig. Ha kivetted, sózd és borsozd ízlés szerint.
Grillezd addig, amíg a hús teljesen átsül, és a vége felé tedd hozzá a hagymát is.
Készíthetsz hozzá romesco mártást is 1 szelet pirítósból, 4 ek. apróra vágott grillezett paradicsomból és paprikából, 1 ek. felkockázott pirított vöröshagymából, 1 gerezd zúzott fokhagymából, fél deci olívaolajból, 1 ek. vörösborecetből és egy marék pirított, reszelt mandulából. Sózd, borsozd ezt is ízlés szerint!
1. A csirkemellet megmossuk, 6 szeletre vágjuk fel, sózzuk, borsozzuk, s kevés olajjal meglocsolt jénai tálba helyezzük, amelyben kényelmesen elfér. 2. Egy nagy doboz tejfölt egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellből hét nagyobb szeletet vágunk, melyeket jól kiklopfolunk, majd sózunk, borsozunk. Az almát kicsumázzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 2. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és cs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSült csirkemell A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük. A szárazra törölt csirkemell mindkét oldalát megkenjük mustárral és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Olívaolajja...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű