65-70 dkg csirkemell
20 dkg nagyon vékonyra szeletelt bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt ( nálam füstölt karaván,mozzarella, trappista,parmezán volt)
1 csokor petrezselyem levél
8-10 szál metélőhagyma
2 csipetnyi csili paprika
2 csipetnyi szárított medvehagyma
4 evőkanál tejföl,
2 evőkanál rozs liszt
2 db nyers tojás
só, bors
pici vaj a forma kikenéséhez,
3 evőkanálnyi zsemlemorzsa
Először a csirkemelleket, 2 x 2cm-es darabokra kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és hagyjuk állni egy kicsit, amíg elkészülünk a többi alkotórésszel is.
Egy masszát készítünk 3 evőkanál tejfölből, a tojásokból, lisztből, apróra darabolt petrezselyemből,csiliből, apróra vágott metélőhagymából, reszelt sajtból (ebből hagyjunk meg egy keveset a tetejére is). Jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk a panírmorzsával és kibéleljük a bacon szalonna csíkokkal úgy, hogy a szélei a formán kívül lógjanak.
A húst összeforgatjuk a masszával és a formába kanalazzuk. Ha megtelt, a lelógó szalonnát hajtsuk rá, illetve ha nem éri be, akkor a tetejére is tegyünk szalonna csíkot.
Kenjük meg 1 evőkanál tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb. 40 percig készre. Alufóliával fedjük be amikor a sajt kezd megpirulni.
Amikor megsült, a formából fordítsuk ki egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe pár percre, amíg a szalonna is kap egy kis színt.
Legalább egy félórát hagyjuk hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Osszeforgatjuk Egy ejszakara hutobe tesszuk,majd zsiron, en( sertes zsiron) kisutjuk Isteni puha lett, es az ize is nagyon jo :) ,A zellert csikozzuk megparoljuk vizgoz felett vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A 20 dkg lisztből, ásványvízből és a tojásokból csipet sóval, mustárral, fehér borssal sűrű palacsintatésztát kever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítse elő a sütőt 200°C ra . Egy tálban keverj össze zsemlemorzsát, parmezán sajtot, fokhagymaport, sót és borsot. Mártsunk meg minden csirke combot cézáröntetbe, majd alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű