menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás Csirke


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 kg Csirkemell v. Csirkecomb
2-3 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1-2 db paradicsom v. Koktélparadicsom izlés szerint
Víz
Tejföl
Liszt
Édes-nemes paprika, és ha van füstölt paprika
Ízlés szerint rakhatsz bele sűrített paradicsomot, gulyáskrémet, pirosaranyat
Kevés olaj vagy zsír

Elkészítés:


A húst vágd fel kisebb darabokra és sózd, borsozd meg.
A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot vágd fel.
Egy lábasba rakj egy kevés olajat vagy zsírt, rá a hagymát és kezd el pirítani, add hozzá a fokhagymát, és a paradicsomot is.Párold össze őket, majd dobd hozzá a sűrített paradicsomot is és a krémeket is.
Keverd össze és öntsd fel egy kevés vízzel majd süsd zsírjára ismételd meg min 2-3.szor amíg jól megpuhul a hagyma, majd szórd a tetejére A paprikát oda ahol a zsírréteg van.
Dobd bele a húsokat, keverd össze és öntsd fel vízzel hogy ellepje.
Sozd, borsozd, meg esetleg kicsit csípősen is csinálhatod. Kostolgasd folyamatosan, hogy biztosan szuper legyen az íze.
Ha készen van a husi vedd ki őket egy tányérra.
A szaftot turmixold össze.
Keverd el a lisztet egy kevés vízzel, szedj hozzá a szaftból majd pedig öntsd hozzá az egészhez, rottyantsd össze pakold vissza a húsokat és tálald tetszés szerint tésztával, tarhonyával, nokedlivel amivel nektek a legfinomabb.
Fedő alatt főzd puhára a husit.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.

Igazán krémes lesz az eredmény és selymes ha összeturmixolod.

Paprikás Csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirketorta
Csirketorta

A formát kibéleljük sütőpapírral. (vagy zsírozzuk, lisztezzük, vagy morzsázzuk, mert a sütőpapírra könnyen ráragad a sajt) A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tiborné
Sült csirkecomb tepsis burgonyával
Sült csirkecomb tepsis burgonyával

Elkészítés: A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát karikákra vágjuk, a hagymát laskájára vágjuk.Tepsibe tesszük az olajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges csirkecsíkok kurkumás rizzsel
Zöldséges csirkecsíkok kurkumás rizzsel

Felaprítjuk a vöröshagymát, a zellerszálat, a brokkolit és a fokhagymát. Csíkokra vágjuk a csirkemellet. A zöldségeket olíva olajon kicsit megfonnyasztjuk és megfűszerezzük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Májjal töltött csirkemell
Májjal töltött csirkemell

A csirkemelleket lebőrözzük,kicsontozzuk,félbevágjuk,és felszurjuk.Megtöltjük a sózott borsozott májjal,fogpiszkálóval összetűzzük.Kívülről is sózzuk,borsozzuk,az olajban puhára pá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk