menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás Csirke


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 kg Csirkemell v. Csirkecomb
2-3 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1-2 db paradicsom v. Koktélparadicsom izlés szerint
Víz
Tejföl
Liszt
Édes-nemes paprika, és ha van füstölt paprika
Ízlés szerint rakhatsz bele sűrített paradicsomot, gulyáskrémet, pirosaranyat
Kevés olaj vagy zsír

Elkészítés:


A húst vágd fel kisebb darabokra és sózd, borsozd meg.
A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot vágd fel.
Egy lábasba rakj egy kevés olajat vagy zsírt, rá a hagymát és kezd el pirítani, add hozzá a fokhagymát, és a paradicsomot is.Párold össze őket, majd dobd hozzá a sűrített paradicsomot is és a krémeket is.
Keverd össze és öntsd fel egy kevés vízzel majd süsd zsírjára ismételd meg min 2-3.szor amíg jól megpuhul a hagyma, majd szórd a tetejére A paprikát oda ahol a zsírréteg van.
Dobd bele a húsokat, keverd össze és öntsd fel vízzel hogy ellepje.
Sozd, borsozd, meg esetleg kicsit csípősen is csinálhatod. Kostolgasd folyamatosan, hogy biztosan szuper legyen az íze.
Ha készen van a husi vedd ki őket egy tányérra.
A szaftot turmixold össze.
Keverd el a lisztet egy kevés vízzel, szedj hozzá a szaftból majd pedig öntsd hozzá az egészhez, rottyantsd össze pakold vissza a húsokat és tálald tetszés szerint tésztával, tarhonyával, nokedlivel amivel nektek a legfinomabb.
Fedő alatt főzd puhára a husit.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.

Igazán krémes lesz az eredmény és selymes ha összeturmixolod.

Paprikás Csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Sajtos csirkemell
Csirkemell - Sajtos csirkemell

1. A lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. 2. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fincsi csirke
Fincsi csirke

A combokat besózzuk. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a darabokat. A hagymát megtisztítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
RANTOTT CSIRKEMELL MEXIKOI ZOLDSEGKEVEREKKEL
RANTOTT CSIRKEMELL MEXIKOI ZOLDSEGKEVEREKKEL

A csirkemellet felszeleteltem es fuszereztem Elore lisztbe martottam,majd tojasba aztan zsemlemorzsaba Kozepes tuznel kisutottem A rizset keves olajban megparoltam,felontottem a...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Göngyölt csirkemell
Göngyölt csirkemell

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk és sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1 szelet bacont, 2 szelet paprikás szalámit, 1 szelet füstölt sonkát és 1 szelet sajtot, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk