Bundához:
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 ek olaj
1 tojás
1 egész csirkemell
csipet só
pici víz
1,5 kk sütőpor
Mázhoz:
ketchup
chili (erős pista)
méz
3-4 ek szezámmag
A húst felcsíkozzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és grillen vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A paradicsomokat kis kockákra, a fokhagymát, vöröshagymát, bazsalikomot apróra vágjuk. Aki n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniből és a sárgarépából zöldséghámozóval hosszú csíkokat vágunk. Alaposan besózzuk, és fél óráig állni hagyjuk. A csirkemellből 4 szép szeletet vágunk, és kicsit kiklopfol...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirke combokat megtisztitjuk majd a fokhagymából 1-1 gerezdet dugunk az alsó és felső comb bőre alá.Ezután sózuk majd 1 nagyméretű sütőzacskoba rakjuk.a krumplit meghámozzuk maj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű