Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkés alagut


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 rúdhoz:


3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.

A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)

Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.

Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Csirkés alagut

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grillezett csirke salátával és krémfehér sajttal
Grillezett csirke salátával és krémfehér sajttal

Az előkészített csirkemelleket vízszintesen elvágjuk két felé. Sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat a szeleteknek. (Ennél a faja sütésnél én nem szoktam bekenni sem ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Bakonyi csirke
Bakonyi csirke

A szalonnát, és a hagymát felkockázzuk, a gombát csíkokra vágjuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A szalonnát kisütjük, a pörcöket félretesszük. A zsíron megpirít...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Almás csirkemájas serpenyős egytál
Almás csirkemájas serpenyős egytál

◾️A hagymát és az almát megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. ◾️A májat is megtisztítjuk. ◾️Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a májat és kicsit lepirítjuk. ◾️Ezu...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Fűszeres töltött csirkecomb
Fűszeres töltött csirkecomb

A húst megtisztítjuk, a kenyeret hideg vízbe beáztatjuk. Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat. A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gomb...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk