Egészséges és finom, ráadásul hamar el is készíthető.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 nagy hagyma
20 dkg erdei gomba
20 dkg sárgarépa
1 kisebb zellergumó
só, bors
1 fél teáskanálnyi citromfű
olaj
Elkészítése:
A hagymát, a zellert és a répát megtisztítjuk és felszeleteljük, egy kevés olajban a gombával együtt 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük. Közben a húst is felkockázzuk és átkenjük a fűszerekkel, hozzáadjuk, majd lefedjük és hagyjuk párolódni. Puhára pároljuk a húst, ha szükséges inkább többször öntünk hozzá egy pici vizet, mintsem túlságosan szaftos legyen. Rizzsel kínáljuk.
A narancsot kifilézzük, a darabokat egy kancsóba tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, egy fél erős paprikát, fokhagymát, gyömbért, valamilyen chiliszószt vagy chilipelyhet, e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázom, egy magasabb falú tálba rakom és hozzáadom a kívánt fűszerezést. Sót és borsot mindenképpen érdemes bele tenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű