6 szelet pulykamell (csirkemell és karajszelet is jó)
6 felezett őszibarack befőtt
10 dk reszelt sajt
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
bazsalikom
kakukkfű
margarin
A hússzeleteket besózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük és serpenyőben mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
Egy tepsibe egymás mellé berakjuk a befűszerezett hússzeleteket, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal.
Minden hússzeletre ráteszünk egy felezett őszibarackbefőttet.
A pároláshoz aláöntünk egy kevés befőttlevet.
Lefedve előmelegített sütőbe tesszük, majd puhára pároljuk.
Ezután a barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor rizst, vagy krumplipürét kínálhatunk hozzá.
1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a szel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk, majd megszórjuk a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Ol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól himalájai sóval és már mehet is a sütőbe. Süssük 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű