» 1 db csirke
» ízlés szerint só
» 3 dl tejföl
» ízlés szerint ételízesítő
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 kevés liszt (paprikás)
A csirkét feldarabolom, megsózzuk, majd 1 órát állni hagyom. Utána, paprikás lisztbe forgatom. Teflon tepsibe, szorosan egymás mellé rakom a csirkedarabokat. A tejfölt, ízlés szerint ízesítem ételízesítővel, majd 4 gerezd átnyomott fokhagymát keverek, a fűszeres tejfölhöz. Ezt a csirkére öntöm úgy, hogy a húst mindenhol ellepje. Közepes tűzön, fólia alatt, 1 órát sütöm. Utána a fóliát leveszem és kevés ideig pirítom.
Krumplipürével találom
A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 4-5 ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. A krumplit durván lereszeljük, a hagymát kockára aprítjuk, az 1 tojással, tejjel és liszttel sűrű (majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsemlét vízben áztatjuk, kinyomkodjuk és egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott vagy megkapart csirkemájat, reszelt hagymát, fűszereket ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű