2 csirkemell
20 dkg csirkemáj
só
bors
3ek.olaj
csuszatészta
túró
tejföl
pirított szalonnakocka
A csirkemelleket lebőrözzük,kicsontozzuk,félbevágjuk,és felszurjuk.Megtöltjük a sózott borsozott májjal,fogpiszkálóval összetűzzük.Kívülről is sózzuk,borsozzuk,az olajban puhára pároljuk,majd sütőben 5-10 perc alatt megpirítjuk.
Tórós csuszával tálaljuk.
A csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon meghintem kakukkfűvel. Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat távolítom el és negyedekre vágom a gyümöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBesózott csirke húst bőre nélkül egy nagy fazékban 10 dkg vajon és 1 dl vízen puhára párolok. (Teljesen puhára, mikor már szinte leesik a csontról!) A puha husokat egy tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítek és megfonnyasztom rajta a hagymát. Közben finoman sózom. Hozzákeverem a kölest és 1-2 percig együtt pirítom őket. Felöntöm a háromszoros mennyiségű vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeleteljük, jénai vagy más, sütőbe tehető edénybe tesszük, ráöntjük a sóval, áttört fokhagymával elkevert tejet. 2. Néhány órát áztatjuk, vagy egy éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz