Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
6 főtt tojás
10 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
A panírhoz:
1 tojás
2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst 6 szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és hosszában kettőbe vágjuk. Minden szelet húsra teszünk két fél tojást és megszórjuk a reszelt parmezánnal. Feltekerjük, ha szükséges hústűvel összefogjuk. A tojást és a lisztet összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd a húsokat beleforgatjuk és kivajazott tepsibe tesszük. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön és ha szükséges átkenjük olívaolajjal.
Négy darab, átlagos méretekkel rendelkező csirkemellfilét felvágunk háromszor két centis, szabályos téglatestekre. Megforgatjuk őket 3 evőkanál lisztben. Egy kiváló teflonbevonatt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki. A tetejüket olajjal kissé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott csirkemellet, tetszőleges zsiradékon (én most repce olajat használtam) megpirítom. Ha a csirke átpirult sózom, borsozom, hozzá adom a paprika krémet, elkeverem, m...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA filézett csirkemelleket (kb.1 kg), 5x5 cm-es kockákra vágtam. Páclevet készítettem: 4 evőkanál olívaolajba tettem 1 evőkanál szárnyas fűszerkeveréket, 1 teáskanál sót, 1 mokkás...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz