menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött pulykacomb


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db pulyka felsőcomb filé (kb. 80-90 dkg), 3 db tojás, 2 db csirkemáj, 2 db zsemle, 20 dkg szegfűgomba (vagy egyéb erdei), 1+3 ek liba vagy kacsazsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, 2 ek morzsolt majoranna, só, őrölt bors

Elkészítés:


A 2 tojásból, gombából , vöröshagymából 1 ek zsíron lágy tojásrántottát készítünk. Közben a szikkadt zsemléket 1-2 dl vízbe vagy tejbe beáztatjuk, majd kinyomjuk. A húst éles késsel felvágjuk, igyekezzünk minél nagyobb téglalapot kapni. A belső, apróbb izom(hús) kötegeket vágjuk le, tegyük félre. Enyhén sózzuk,borsozzuk a hús belső felületét.

Elkészítjük a tölteléket:
A nyesedék hús nagyon apróra vágjuk. A májat felkockázzuk.Mindezt elkeverjük a kinyomkodott zsömlével, a tojásrántottával, aprított petrezselyem zölddel és a többi fűszerrel. Szép, egynemű masszát keverünk belőle. A húsra kenjük úgy, hogy a két hosszanti szélen 2-2 ujjnyi rész csupasz maradjon. Mint a bejglit feltekerjük, és hústűvel összetűzzük.

Sütő edénybe tesszük. Felforrósítjuk a 3 ek zsírt és a húst ezzel meglocsoljuk. A hajtott fele legyen alul. Mellé szórjuk a felszelt fokhagymát. 1 dl vizet aláöntve, lefedve sütőbe toljuk. A sütőt 180 °C-ra állítjuk. A sütési hőmérséklet elérésétől számítva kb. 30 percig pároljuk. Majd a fedelet (v. fóliát) levesszük és 10 perc alatt locsolgatva megpirítjuk.

10 perc pihentetés után szeletelhetjük. Salátával fogyasztva önálló étel, köret nem szükséges hozzá.

Hidegen is nagyon finom.

Ha nincs comb filé, akkor szép nagy bőrös combot vásárolok, megnyúzom, kicsontozom, s ezekből levest főzök.

Töltött pulykacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
MÉZES-MUSTÁROS CSIRKEMELL
MÉZES-MUSTÁROS CSIRKEMELL

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Megforgatjuk őket a lisztben. Egy kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet. Felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Extra finom, sóban sült csirke hagymával
Extra finom, sóban sült csirke hagymával

A csirkét tisztítsd meg alaposan. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel, a citromot mosd meg, karikázd fel. A rozmaringággal együtt tedd őket a csirke hasüregébe. Egy sütőtálat...

Elkészítési idő: 105 min
Nehézség: Könnyű
share
Bajor csirke
Bajor csirke

A borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes csirkeszárny falatkák
Mézes csirkeszárny falatkák

Keverd össze a gyömbért, a citromlevet, a szójaszószt és a sót. Tedd egy tálba a csirke szárnyakat és öntsd rá a pácot. Hagyd pár órát állni a pácban fedő alatt. Amikor már e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk