Családireceptkönyv.hu

Töltött pulykacomb


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db pulyka felsőcomb filé (kb. 80-90 dkg), 3 db tojás, 2 db csirkemáj, 2 db zsemle, 20 dkg szegfűgomba (vagy egyéb erdei), 1+3 ek liba vagy kacsazsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, 2 ek morzsolt majoranna, só, őrölt bors

Elkészítés:


A 2 tojásból, gombából , vöröshagymából 1 ek zsíron lágy tojásrántottát készítünk. Közben a szikkadt zsemléket 1-2 dl vízbe vagy tejbe beáztatjuk, majd kinyomjuk. A húst éles késsel felvágjuk, igyekezzünk minél nagyobb téglalapot kapni. A belső, apróbb izom(hús) kötegeket vágjuk le, tegyük félre. Enyhén sózzuk,borsozzuk a hús belső felületét.

Elkészítjük a tölteléket:
A nyesedék hús nagyon apróra vágjuk. A májat felkockázzuk.Mindezt elkeverjük a kinyomkodott zsömlével, a tojásrántottával, aprított petrezselyem zölddel és a többi fűszerrel. Szép, egynemű masszát keverünk belőle. A húsra kenjük úgy, hogy a két hosszanti szélen 2-2 ujjnyi rész csupasz maradjon. Mint a bejglit feltekerjük, és hústűvel összetűzzük.

Sütő edénybe tesszük. Felforrósítjuk a 3 ek zsírt és a húst ezzel meglocsoljuk. A hajtott fele legyen alul. Mellé szórjuk a felszelt fokhagymát. 1 dl vizet aláöntve, lefedve sütőbe toljuk. A sütőt 180 °C-ra állítjuk. A sütési hőmérséklet elérésétől számítva kb. 30 percig pároljuk. Majd a fedelet (v. fóliát) levesszük és 10 perc alatt locsolgatva megpirítjuk.

10 perc pihentetés után szeletelhetjük. Salátával fogyasztva önálló étel, köret nem szükséges hozzá.

Hidegen is nagyon finom.

Ha nincs comb filé, akkor szép nagy bőrös combot vásárolok, megnyúzom, kicsontozom, s ezekből levest főzök.

Töltött pulykacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ördögien jó göngyölt csirkemell
Ördögien jó göngyölt csirkemell

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk őrölt fehér borssal. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2 csík...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Aszalt barackos pulykamell
Aszalt barackos pulykamell

1.A húst rostjaival párhuzamosan mélyen bemetszük (3 helyen). 2.A nyílások belsejét meghintjük sóval, borssal, a chilliporral, és belehelyezzük a sárgabarackokat. 3.A húst megtűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos csirkemell
Baconos csirkemell

A csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk