Családireceptkönyv.hu

Káposztás kacsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 kicsi, sovány pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 1 hegyes csípős paprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 babérlevél, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tepsihez 1 evőkanál olaj.

Elkészítés:


A kacsát kis darabjaira vágom (a combokat kettőbe, a mellet hosszában és keresztben is kettőbe, a hátát ugyancsak kettőbe, a szárnyakat is kettőbe). Minden húsdarabot jól megsózok. Magas falú akkora tepsit, amekkorába a húsdarabok elférnek egymás mellett, olajjal kikenek. A (szükség szerint kimosott és lecsöpögtetett) káposztát a tepsi aljában egyenletesen elterítem. Meghintem a csomborral, rákarikázom a megmosott csípős paprikát és a meghámozott vöröshagymát. Megsózom, megborsozom. A darabokra tört babérlevelet is ráteszem, ezután pedig sorban, egymás mellé ráfektetem a kacsadarabokat. Éles késsel kissé bevagdalom a kacsabőrt, hogy a zsír könnyebben kisülhessen belőle. Befedve betolom a forró sütőbe, és 1 óra 15 percen keresztül közepes lángon párolom. A tejfölben elkeverem a zúzott fokhagymát, kevés sóval és borssal ízesítem, majd rákenem a megpárolódott kacsabőr tetejére. Ezután, fedetlenül annyi időre tolom vissza a sütőbe, hogy szép ropogós pirosra süljön. Persze akkor az igazi, ha csak kacsacombból és kacsamellből készül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár egy hétig is eláll, és minden melegítés alkalmával jobb lesz, mint általában a káposztás ételek mindegyike.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lecsós csirkemáj pirított édesburgonyával/paleo/
Lecsós csirkemáj pirított édesburgonyával/paleo/

A hagymát apróra vágjuk. Egy széles, magas falú serpenyőben egy ek olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Félrehúzzuk egy pillanatra, megszórjuk a pirospaprikával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell Medve sajtos bundában
Csirkemell Medve sajtos bundában

A mell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk. A sajtot kicsit beteszem a mikróba puhítani,hogy könnyen kikeverjem egyenként a tojásokkal,ízlés szerint borssal,sóval,petrezselye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sóban sült csirkecomb
Sóban sült csirkecomb

Elkészítés: A tepsit beszórjuk sóval, a csirkecombokat ráfektetjük lehet fűszerezni is de nem szüksèges, majd sütőben 25-30 perc alatt kèszre sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Extra csípős Buffalo csirkeszárny
Extra csípős Buffalo csirkeszárny

Az alaposan megmosott csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a szárnyvégeket félrerakjuk (alaplébe jó lesz az). A másik két szárnyrészt egy nagy keverőtálba tesszük, sózzuk, rászór...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk