Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Káposztás kacsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 1 kicsi, sovány pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 1 hegyes csípős paprika, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 babérlevél, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tepsihez 1 evőkanál olaj.

Elkészítés:


A kacsát kis darabjaira vágom (a combokat kettőbe, a mellet hosszában és keresztben is kettőbe, a hátát ugyancsak kettőbe, a szárnyakat is kettőbe). Minden húsdarabot jól megsózok. Magas falú akkora tepsit, amekkorába a húsdarabok elférnek egymás mellett, olajjal kikenek. A (szükség szerint kimosott és lecsöpögtetett) káposztát a tepsi aljában egyenletesen elterítem. Meghintem a csomborral, rákarikázom a megmosott csípős paprikát és a meghámozott vöröshagymát. Megsózom, megborsozom. A darabokra tört babérlevelet is ráteszem, ezután pedig sorban, egymás mellé ráfektetem a kacsadarabokat. Éles késsel kissé bevagdalom a kacsabőrt, hogy a zsír könnyebben kisülhessen belőle. Befedve betolom a forró sütőbe, és 1 óra 15 percen keresztül közepes lángon párolom. A tejfölben elkeverem a zúzott fokhagymát, kevés sóval és borssal ízesítem, majd rákenem a megpárolódott kacsabőr tetejére. Ezután, fedetlenül annyi időre tolom vissza a sütőbe, hogy szép ropogós pirosra süljön. Persze akkor az igazi, ha csak kacsacombból és kacsamellből készül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Akár egy hétig is eláll, és minden melegítés alkalmával jobb lesz, mint általában a káposztás ételek mindegyike.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MOGYORÓS CSIRKE
MOGYORÓS CSIRKE

A hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát finomra reszeljük. A húst 4-5 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben fölhevítjük az étolajat, beleszórjuk a hagymát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Mexikói olajbogyós csirke recept
Mexikói olajbogyós csirke recept

1. A lime levéből, fokhagymából, a szegfűszegből és az olívaolajból páclevet készítünk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellet, és lehetőség szerint egy éjszakára a hűtőbe tesszük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós csirkecombok
Omlós csirkecombok

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk