menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes csirkemell parmezánnal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
1 póréhagyma
friss bazsalikom
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
10 dkg reszelt parmezán
olívaolaj

Elkészítés:


A póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pároljuk. A főzőtejszínt, a lisztel és a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a felvagdosott bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Mikor a csirke elfőtte a levét, felöntjük a tejszínes szósszal és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

Tejszínes csirkemell parmezánnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok
Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok

A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Indiai vajas csirke
Indiai vajas csirke

Elkészítjük a pácot: a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a gyömbért megpucolva lereszeljük. Mindent – a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a limelevet és a fűszereket is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi gyros roppanós zöldségekkel,szósszal,krumplival
Házi gyros roppanós zöldségekkel,szósszal,krumplival

A húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam. Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő) Minden fűsz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos tejszínes pulykamellcsíkok
Sajtos tejszínes pulykamellcsíkok

A pulykát mosd meg, majd csíkozd fel ujjnyi nagyságúra. A vajat és az olajat melegítsd fel, tedd bele a húst, és fehéredésig süsd benne. Borsozd meg, add hozzá a finomra vágott pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk