60 dkg csirkemell
1 póréhagyma
friss bazsalikom
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
10 dkg reszelt parmezán
olívaolaj
A póréhagymát felvagdossuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet is. Mikor egy picit megpirult felöntjük egy kevés vízzel és 10-15 percen át pároljuk. A főzőtejszínt, a lisztel és a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a felvagdosott bazsalikomot és a reszelt parmezánt. Mikor a csirke elfőtte a levét, felöntjük a tejszínes szósszal és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a pácot: a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a gyömbért megpucolva lereszeljük. Mindent – a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a limelevet és a fűszereket is...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam. Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő) Minden fűsz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA pulykát mosd meg, majd csíkozd fel ujjnyi nagyságúra. A vajat és az olajat melegítsd fel, tedd bele a húst, és fehéredésig süsd benne. Borsozd meg, add hozzá a finomra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű