Családireceptkönyv.hu

Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 egész kacsamell, 12 szelet bacon szalonna, fél cs. aszalt szilva, fél cs. aszalt sárgabarack, fél cs. mazsola, 1 cs. natúr gesztenyepüré, 2 db zsömle, kevés tej, só, bors, kevés őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető egy kis reszelt citromhéjjal, vagy citromos borssal), 2 db tojás.

Elkészítés:


A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk. A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk. Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk. Kicsit lenyomkodjuk és befedjük a lelógó bacon szalonnával. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük. Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk

Aszalt gyümölcsökkel töltött kacsamell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Bulgur gombával és csirkemellel
Bulgur gombával és csirkemellel

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk és olívaolajon megsütjük, majd félre tesszük. A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsíradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel
Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel

A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemell párolva
Csirkemell párolva

Lebőrözzük, kicsontozzuk a csirkemelleket, és szép szeleteket formázunk belőle. Megforrósítjuk a margarint, átsütjük benne a hússzeleteket és leöntjük annyi sóval vagy húsleveskock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk