1 egész kacsamell, 12 szelet bacon szalonna, fél cs. aszalt szilva, fél cs. aszalt sárgabarack, fél cs. mazsola, 1 cs. natúr gesztenyepüré, 2 db zsömle, kevés tej, só, bors, kevés őrölt gyömbér (elhagyható, vagy helyettesíthető egy kis reszelt citromhéjjal, vagy citromos borssal), 2 db tojás.
A kacsamellet kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk (kb. 6-8 szelet legyen), sózzuk, borsozzuk. Egy őzgerinc formát kirakunk bacon szeletekkel, majd a kacsamellel beborítjuk. A zsömléket megáztatjuk a tejben, jól kicsavarjuk, ezután a gesztenyepürével és a tojásokkal összedolgozzuk. Hozzákeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, majd a kacsamellre halmozzuk. Kicsit lenyomkodjuk és befedjük a lelógó bacon szalonnával. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már megpirult, kivesszük, kiborítjuk a formából, megszúrjuk, hogy megpuhult-e és kb. fél óra pihenés után felszeleteljük. Francia salátával, hercegnő burgonyával vagy tetszőleges körettel tálaljuk
1. A csirkemelleket megmossuk, és kockára daraboljuk. 2. A tojásokat felverjük, fűszerekkel, liszttel és a 2/3 rész sajttal összekeverjük, majd a húst is hozzákeverjük egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket lereszeljük, beletesszük egy tálba, és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és összekeverjük. Fűszerezzük a provence-ival és a borssal. Hozzákeverjük a lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sütőt 200°-ra előmelegítjük. csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük. fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A combok felületét egyenletesen elosztva be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű