50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizs
4 ek zsír (kacsa, liba)
1 csokor petrezselyem zöld
10 dkg reszelt sajt (elhagyható)
ízlés szerint só, bors
A zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintem frissen őrölt borssal, felaprított petrezselyem zölddel és fehéredésig pirítom.
Másik lábasban, a maradék zsíron megfuttatom a megmosott rizst. Ezután a rizshez adom a májas keveréket, és a 2 bögre forró vizet, majd kis lángon addig párolom még az összes vizet felvette. Ha a rizs megpuhult, belekeverem a reszelt sajtot és tálalom.
A csirkemellet megtisztítjuk a hártyától (ha van), majd keresztben leszeleteljük. Egy tűzálló üvegtálat kikenünk margarinnal majd a sózott-borsozott csirkemellel teljesen berakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított csirkecombokat rakjuk tálba olajjal megcsurgatjuk rakjuk rá a csirke fűszert ,majoránnát jól keverjük össze.Sütés álló tálba rakjuk bele paradicsomot,vöröshagymát v...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA combokat megmossuk, és a kedvenc fűszerkeverékünkkel beszórjuk, sózzuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, egy tálba tesszük, befűszerezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű