50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizs
4 ek zsír (kacsa, liba)
1 csokor petrezselyem zöld
10 dkg reszelt sajt (elhagyható)
ízlés szerint só, bors
A zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintem frissen őrölt borssal, felaprított petrezselyem zölddel és fehéredésig pirítom.
Másik lábasban, a maradék zsíron megfuttatom a megmosott rizst. Ezután a rizshez adom a májas keveréket, és a 2 bögre forró vizet, majd kis lángon addig párolom még az összes vizet felvette. Ha a rizs megpuhult, belekeverem a reszelt sajtot és tálalom.
1. A csirkemellet nagyobb darabokra, a hagymát vastagabb karikákra vágjuk. 2. A tejfölt befűszerezzük ízlés szerint pirospaprikával, borssal, sóval. 3. Egy üvegedény aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágjuk apró kockákra.A tejfölt a lisztel,tojásokkal fűszerekkel keverjük jól össze majd tegyük hozzá a reszelt sajtot és a csirke darabokat. A formát kenjük ki vajja...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket falatkákra vagdaljuk (lehet csíkokra is, kinek hogy tetszik). A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Az összepréselt fokhagymát, borsot, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű