60 dkg filézett csirkecomb
1 csomag (400 g) Frosta thai zöldségkeverék
1 csomag (120 g) szezámos teriyaki szósz
250 g rizstészta
1 evőkanál étolaj
só
A csirkecombokat felkockázzuk és 1 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, ekkor megsózzuk, aláöntünk 1/2 dl vizet és 8 percig pároljuk/pirítjuk a wokban.
Thai zöldségkeverék kerül az izzasztóba a megpirult csirkecombhoz.
5 percig együtt rotyogtatjuk.
Ezután nyakon öntjük a teriyaki szósszal.
5 perc rotyogtatás a teriyaki szósszal.
A rizstésztát egy mélyebb tálba helyezzük, majd leöntjük 1 - 1,5 liter forró vízzel.
A rizstésztát 5-8 percig áztatjuk a forró vízben.
A rizs tésztát leszűrjük. Sem hideg vizes öblítés sem olaj nem kell hozzá, 10 percig pihentetjük.
És kész! Thai zöldséges csirke teriyaki szósszal összekeverve a rizstésztával.
Üvegtésztával és csirkemellel is nagyszerű!
A meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel és zsályával fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 20 percig. A megfőtt levest egy szűrőn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket és a sót összekeverjük a tejföllel, majd megforgatjuk benne a csirkecombokat. Egy tepsibe sorakoztatjuk őket, majd leöntjük a tejföllel és lefedjük alufóliával....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA szárnyakról vágjuk le a szárnyvég ízületet (tegyük el, jó lesz valamikor alaplének) és ha úgy gondoljuk, akkor válasszuk szét a másik ízületnél is. A fűszereket ízlés szerinti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű