Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirke 40 gerezd fokhagymával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 személyre:

1 csirke (kb. 1,5 kg)
40 gerezd fokhagyma
2 evőkanálnyi olívaolaj
1 sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2,5 dl fehérbor
2 szál zeller
2 rozmaringág
4 kakukkfűág
4 szál petrezselyem
kísérőnek:
1 bagett, felszeletelve
a díszítéshez:
pár szál zöldfűszer

Elkészítés:


Csirke fokhagymávalA sárgarépát vastag karikákra, a megtisztított vöröshagymát pedig 4 cikkre vágjuk. A fokhagymát nem hámozzuk, héjastól használjuk.
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy felaprított zellerszárat, 2 szál rozmaringot, 2 szál kakukkfüvet és 2 petrezselymet, illetve 6 gerezd fokhagymát a csirke belsejébe dugunk. A lábakat összekötjük, és a szárnyak végét behajtjuk alulra.
A csirkét bedörzsöljük olajjal, és ízlés szerint fűszerezzük. Tíz gerezd fokhagymát beleszórunk egy nagy vaslábasba. Beledobjuk a maradék fűszereket, a felaprított zellert, a répát és a hagymát.
Belehelyezzük a csirkét is a serpenyőbe. A hús köré szórjuk a maradék fokhagymát, megöntözzük olajjal és borral. Lefedjük, és 1 óra 20 percen át sütjük, amíg a hús megpuhul, és ha megszúrjuk egy tűvel, tiszta lé szivárog belőle.
Tálaláskor óvatosan kiemeljük a húst az serpenyőből, a szaftot átöntjük
egy kisebb lábasba. Fogóval kihalásszuk a léből a fokhagymagerezdeket. Kanállal leszedjük a zsírt a szaftról, és 2-3 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
A csirkét feldaraboljuk, szaftot öntünk rá, és megszórjuk a fokhagymagerezdekkel. Zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk.
Pirított bagett-szeleteket adunk mellé, melyeket megkenhetünk a fokhagyma puha húsával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes sült csirkecomb
Mézes sült csirkecomb

A combokat megtisztítom, leszárítom majd besózom. A mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy tepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cipóban sült csirkemell paradicsomsalátával
Cipóban sült csirkemell paradicsomsalátával

A leveles tésztából köröket vágunk ki, majd megsütjük. Alaplevet készítünk. (Alaplé: Vízben feloldunk ételízesítőt, vagy húsleves kockát.) A csirkemellet fehéredésig sütjük kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtos csirkemell baconbe tekerve
Sajtos csirkemell baconbe tekerve

A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Gombás fokhagymás csirkemell – csábító tejszínes szó
Gombás fokhagymás csirkemell – csábító tejszínes szó

A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk