2 db csirkemell filé
7 szelet sonka
7 szelet bacon szalonna
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
20 dkg gomba
A gombát kevés zsíron, apróra vágott vöröshagymával megpároljuk, zsírjára sütjük, hagyjuk kihűlni.
A csirkemell filét 6-7 darabba vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk. Kiterítve ráterítünk egy szelet sonkát, egy ek. párolt gombát, feltekerjük, és bacon-ba csomagoljuk.
Zsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, fóliával letakarva 30-35 percig sütjük 200 C-on.
A fóliát levéve még addig sütjük, amíg a bacon szép pirosra sül.
Bármilyen körettel tálaljuk.
Nagyon finom, hidegen, melegen egyaránt. Készíthetjük sajttal is, a párolt gomba helyett, akkor számítsunk 7 szelet sajttal is.
◾️A húst felkockázzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és fűszerezzük. ◾️A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymát és a paradicsomot nagyobb gerezdekre vágjuk. ◾️A go...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A pulykamell szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem és megsózva félreteszem. 2. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sörtésztához a hozzávalókat sörrel lassan hígítva csomómentesen összekeverjük, míg sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Nagyon vékonyan felcsíkozzuk a csirkemellet, majd egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. A lisztet összekeverjük étkezési keményítővel, hideg vízzel és egy csipet sóval, és összekeverjük őket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű