menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- csirkedarabok 4 főre vegyesen (én 4 alsócombot és egy nagy mellet használtam)
- 1 közepes fej vöröshagyma (megpucolva 160 g)
- 4 szelet bacon
- 2,5 dl zöldségalaplé (én a mellette fortyogó levesből vettem ki egy kis levet)
- 2 csapott ek dijoni mustár
- só, bors, olívaolaj
- 1 tk vaj
- 1 tk keményítő

Elkészítés:


A csirkedarabokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A zöldséglevest csomómentesen elkeverjük a mustárral. Egy fedős, magas falú serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát nagy lángon 2-2 perc alatt megpirítjuk. Lefedve félretesszük őket. A maradék zsiradékba beledobjuk a szalonnát és mikor kezd pörcösödni és kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát. 3-4 perc alatt a hagymát is megpirítjuk, ekkor felöntjük a mustárral elkevert zöldségalaplével és visszatesszük bele a csirkedarabokat. Lefedjük és alacsony lángon rotyogtatva főzzük összesen 45 percig. Néha megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy minden részüket átjárja a mustáros lé. A főzési idő leteltével levesszük a fedőt. Ekkor - habár már kevesebb a lé a lábasban - a lé még elég híg. Épp ezért a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük, és a szatfhoz adjuk. Pár perc alatt besűrítjük így a mártást. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Köretként rizs illik hozzá, vagy petrezselymes burgonya.

Mustáros csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke GastroHobbi módara
Tepsis csirke GastroHobbi módara

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szecsuáni csirkecomb filé
Szecsuáni csirkecomb filé

1. A csirkecombfilét kockákra szeljük, majd a szójaszósz, a sherry(vagy bor/borecet), szecsuáni bors és gyömbér keverékébe áztatjuk fél órára. 2. Egy wokban füstölésig hevítünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Sajtkrémes-sonkás csirkeszelet
Sajtkrémes-sonkás csirkeszelet

A húst alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük fűszersóval. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a szeleteket. Befedjük sonkával. A te...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkevadas krumpli fánkkal
Csirkevadas krumpli fánkkal

A csirkét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd forró olajon kisütjük. Ugyanebbe a serpenyőbe cukrot teszünk, majd karamellizáljuk. Ehhez a felszeletelt, megpucolt zöldségeket és a ba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk