Családireceptkönyv.hu

Mustáros csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- csirkedarabok 4 főre vegyesen (én 4 alsócombot és egy nagy mellet használtam)
- 1 közepes fej vöröshagyma (megpucolva 160 g)
- 4 szelet bacon
- 2,5 dl zöldségalaplé (én a mellette fortyogó levesből vettem ki egy kis levet)
- 2 csapott ek dijoni mustár
- só, bors, olívaolaj
- 1 tk vaj
- 1 tk keményítő

Elkészítés:


A csirkedarabokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A zöldséglevest csomómentesen elkeverjük a mustárral. Egy fedős, magas falú serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát nagy lángon 2-2 perc alatt megpirítjuk. Lefedve félretesszük őket. A maradék zsiradékba beledobjuk a szalonnát és mikor kezd pörcösödni és kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát. 3-4 perc alatt a hagymát is megpirítjuk, ekkor felöntjük a mustárral elkevert zöldségalaplével és visszatesszük bele a csirkedarabokat. Lefedjük és alacsony lángon rotyogtatva főzzük összesen 45 percig. Néha megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy minden részüket átjárja a mustáros lé. A főzési idő leteltével levesszük a fedőt. Ekkor - habár már kevesebb a lé a lábasban - a lé még elég híg. Épp ezért a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük, és a szatfhoz adjuk. Pár perc alatt besűrítjük így a mártást. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Köretként rizs illik hozzá, vagy petrezselymes burgonya.

Mustáros csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres bundázott csirkecomb
Fűszeres bundázott csirkecomb

A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagyobb tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós sült csirke édeskömény ágyon
Ropogós sült csirke édeskömény ágyon

Tisztítsd meg a csirkecombokat, itatgasd le róla a felesleges nedvességet. Sózd, borsozd! Végy egy tepsit. Karikázd fel az édesköményt, és a tepsiben “ágyazz meg” vele a csirkének....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Oregánós-fokhagymás csirkemell rizzsel
Oregánós-fokhagymás csirkemell rizzsel

A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvás pulykamell
Aszalt szilvás pulykamell

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet. A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk