- csirkedarabok 4 főre vegyesen (én 4 alsócombot és egy nagy mellet használtam)
- 1 közepes fej vöröshagyma (megpucolva 160 g)
- 4 szelet bacon
- 2,5 dl zöldségalaplé (én a mellette fortyogó levesből vettem ki egy kis levet)
- 2 csapott ek dijoni mustár
- só, bors, olívaolaj
- 1 tk vaj
- 1 tk keményítő
A csirkedarabokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A zöldséglevest csomómentesen elkeverjük a mustárral. Egy fedős, magas falú serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát nagy lángon 2-2 perc alatt megpirítjuk. Lefedve félretesszük őket. A maradék zsiradékba beledobjuk a szalonnát és mikor kezd pörcösödni és kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát. 3-4 perc alatt a hagymát is megpirítjuk, ekkor felöntjük a mustárral elkevert zöldségalaplével és visszatesszük bele a csirkedarabokat. Lefedjük és alacsony lángon rotyogtatva főzzük összesen 45 percig. Néha megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy minden részüket átjárja a mustáros lé. A főzési idő leteltével levesszük a fedőt. Ekkor - habár már kevesebb a lé a lábasban - a lé még elég híg. Épp ezért a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük, és a szatfhoz adjuk. Pár perc alatt besűrítjük így a mártást. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Köretként rizs illik hozzá, vagy petrezselymes burgonya.
A páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagyobb tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a csirkecombokat, itatgasd le róla a felesleges nedvességet. Sózd, borsozd! Végy egy tepsit. Karikázd fel az édesköményt, és a tepsiben “ágyazz meg” vele a csirkének....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk (kb 3x0,5 cm), majd ezekkel a csíkokkal sűrűn megtüzdeljük a pulykamellet. A húst óvatosan megsózzuk (a szalonnák sósságát is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű