1-1,5 kb csontos, bőrös csirkecomb kisebb darabokra vágva
1 citrom
0,5 dl olívaolaj
só, bors
1 ek vermut
Gombás rizottóhoz:
3 dkg száríott erdei (30-40 dkg csiperkével is szoktam)
3 fej salottahagyma felkarikázva
10 dkg magozott, fekete olívabogyó
25 dkg kerek szemű rizottórizs, megmosva, lecsöpögtetve
A szárított gombát 5 dl vízzel leforrázuk és lefedve 30 percig ázni hagyjuk.
A citromot 8 részre vágjuk és bedörzsöljük vele a csirmecombokat, megkenjük olíva olajjal és 20 percre félrerakjul. A citromok felét félretesszük, a többi nem kell már.
A gombát leszűrjük, a vizet félretesszük.
A sütőt 230 fokra előmelegítjük.
A gombát felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk és összekeverjük őket a rizzsel. Sózzuk, borsozzuk és tepsibe tesszük.
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és bőrükkel lefelé a rizsre tesszük. Mellétesszük a citromokat és alufóliával buggyosan lefedve sütőbe tesszük.
35 percig sütjük. Ekkor a csirkecombokat kicsit kivesszük, megkeverjüka rizst, visszatesszük a combokat bőrrel felfelé és még 15 percet sütjük.
A gombát szoktam sima csiperkével helyettesíteni, kb 30-40 dkg. Akkor sima vizzel öntöm fel az áztató lé helyett.
Az olívabogyót simán ki lejet hagyni ha nincs.
A tepsibe rakjuk a hozzávalókat, megsütjük rizzsel tálaljuk
Elkészítési idő: 10 perc+sütés Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűcsirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű