- kb. 500 g csirkemell
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bacon
- 3 evőkanál liszt
- 150 g parmezán
- 200 ml tejszín
- só
- bors
◾️A húst megmossuk, felszeleteljük és besózzuk.
◾️Az olajat melegíteni kezdjük, a lisztet pedig a parmezán felével összekeverjük.
◾️A hússzeletek beleforgatjuk a lisztbe, és ha kellően meleg az olaj, a csirkemell mindkét oldalát megsütjük benne.
◾️Ezután a visszamaradt olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát is, amit szintén lepirítunk.
◾️Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, kb. 50 ml vizet adunk hozzá és 30 perc alatt készre pároljuk.
◾️Végül mehet bele a tejszín, a maradék parmezán és sózzuk, borsozzuk is. (A sóval óvatosan bánjatok, mert a húsokat egyszer már megsóztuk és a bacon is sós.)
◾️1-2 percet forraljuk és el is készültünk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és megg...
Elkészítési idő:Az egész csirkét – a fejét és lábát levágva, a nyakát behajtva megtöltjük: a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét össze...
Elkészítési idő:A csikét nagyobb kockára vágjuk, majd a joghurttal, citrommal sóval és a tikka masala fűszerkeverék felével összekeverjük, 1 órára a hűtőbe tesszük. Forró grillserpenyőben megsütj...
Elkészítési idő: