- kb. 500 g csirkemell
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bacon
- 3 evőkanál liszt
- 150 g parmezán
- 200 ml tejszín
- só
- bors
◾️A húst megmossuk, felszeleteljük és besózzuk.
◾️Az olajat melegíteni kezdjük, a lisztet pedig a parmezán felével összekeverjük.
◾️A hússzeletek beleforgatjuk a lisztbe, és ha kellően meleg az olaj, a csirkemell mindkét oldalát megsütjük benne.
◾️Ezután a visszamaradt olajon megpirítjuk a felkockázott bacont, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát is, amit szintén lepirítunk.
◾️Visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, kb. 50 ml vizet adunk hozzá és 30 perc alatt készre pároljuk.
◾️Végül mehet bele a tejszín, a maradék parmezán és sózzuk, borsozzuk is. (A sóval óvatosan bánjatok, mert a húsokat egyszer már megsóztuk és a bacon is sós.)
◾️1-2 percet forraljuk és el is készültünk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat egy ke...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk fel. Cukrot karamellizálunk, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Fehérborral felöntjük, és beletesszük a kockára vágott almákat. Az a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet ketté nyitjuk, mintha egy zsemlét vágnánk fel vízszintesen. A combokat kiterítjük, kissé megütögetjük. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű