menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött kacsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész kacsa
2 db tojás (keményre főzött)
1 db kacsamáj
1 db vöröshagyma
100 g húsos szalonna (füstölt)
150 g gomba - csiperke/sampion
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

feketebors (őrölt)
majoránna

Elkészítés:


A kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A zsömléket vízbe áztatjuk. A szalonnát, főtt tojást kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a májat alaposan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, petrezselymet felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk is rögtön.Hozzáadjuk, megdinszteljük vele a hagymát.Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pici majoránnát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát is és picit összepirítjuk. Akkor jó, ha a gomba elfőtte a levét.A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a szalonnás májat, apróra vágott petrezselymet, nyers tojást, áttört fokhagymát.Alaposan összegyúrjuk a tölteléket.A tölteléket a kacsa hasába töltjük.Egy hústűvel összetűzzük. Ha ez nincs érdemes összevarrni a kacsa pocakját. Kacsasütőbe vagy tepsibe tesszük a kacsát, öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük a kacsasütő tetejével vagy alufóliával, és 2- 2,5 órát sütjük 200 C fokon légkeverés nélkül. Az én 3 kg-os kacsámnak 2 óra elég volt, ez a kacsa méretével változhat.Ha letelt az idő megnézzük, ha puha, akkor levesszük az alufóliát, és visszatoljuk a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Ez kb. plusz fél óra.

 Töltött kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Bolognai bulgur
Bolognai bulgur

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, majd a húst, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alat...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvával, füstölt sajttal töltött csirkemell
Aszalt szilvával, füstölt sajttal töltött csirkemell

A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...

Elkészítési idő: 45 min
Nehézség: Közepes
share
Rántott csirkemell
Rántott csirkemell

1. A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd egységesen vastag - körülbelül az ujjnyi vastagság a maximum, de inkább vékonyabbakat vágj - szeletekre. 2. Sózd be a szeleteket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirkemell gombás rizzsel
Töltött csirkemell gombás rizzsel

A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk