Családireceptkönyv.hu

Töltött kacsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész kacsa
2 db tojás (keményre főzött)
1 db kacsamáj
1 db vöröshagyma
100 g húsos szalonna (füstölt)
150 g gomba - csiperke/sampion
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

feketebors (őrölt)
majoránna

Elkészítés:


A kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A zsömléket vízbe áztatjuk. A szalonnát, főtt tojást kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a májat alaposan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, petrezselymet felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk is rögtön.Hozzáadjuk, megdinszteljük vele a hagymát.Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pici majoránnát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát is és picit összepirítjuk. Akkor jó, ha a gomba elfőtte a levét.A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a szalonnás májat, apróra vágott petrezselymet, nyers tojást, áttört fokhagymát.Alaposan összegyúrjuk a tölteléket.A tölteléket a kacsa hasába töltjük.Egy hústűvel összetűzzük. Ha ez nincs érdemes összevarrni a kacsa pocakját. Kacsasütőbe vagy tepsibe tesszük a kacsát, öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük a kacsasütő tetejével vagy alufóliával, és 2- 2,5 órát sütjük 200 C fokon légkeverés nélkül. Az én 3 kg-os kacsámnak 2 óra elég volt, ez a kacsa méretével változhat.Ha letelt az idő megnézzük, ha puha, akkor levesszük az alufóliát, és visszatoljuk a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Ez kb. plusz fél óra.

Töltött kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Mézes, mustáros csirkecomb
Mézes, mustáros csirkecomb

A vajat megolvasztom, majd elkeverem benne a mézet, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerinti sót (illetve borsot). A sütőt előmelegítem 180-200 fokra (légkeveréssel), és előv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajttal, sonkával töltött csirkemell, sajtszószban
Sajttal, sonkával töltött csirkemell, sajtszószban

A megmosott megtisztított csirkemellet 8 egyenlő szeletre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszek 1 szelet sonkát és egy darab sajtot, feltekerem és a kiolajozott teps...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkemájpástétom - Francia
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Csirkemájpástétom - Francia

A megtisztított, nagyobb darabokra vágott csirkemájat néhány perc alatt megsütöm 15 dkg vajban. A sütés vége felé hozzáadom a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Kicsit hűlni hagyom, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Pulykamell szeletek fokhagymásan (Update)
Pulykamell szeletek fokhagymásan (Update)

Mellszeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk. Tepsibe helyezzük, majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Tetejére tojásos réteg kerüljön. Addig sütjük kb 160 fokon...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk