menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött kacsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész kacsa
2 db tojás (keményre főzött)
1 db kacsamáj
1 db vöröshagyma
100 g húsos szalonna (füstölt)
150 g gomba - csiperke/sampion
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

feketebors (őrölt)
majoránna

Elkészítés:


A kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A zsömléket vízbe áztatjuk. A szalonnát, főtt tojást kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a májat alaposan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, petrezselymet felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk is rögtön.Hozzáadjuk, megdinszteljük vele a hagymát.Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pici majoránnát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát is és picit összepirítjuk. Akkor jó, ha a gomba elfőtte a levét.A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a szalonnás májat, apróra vágott petrezselymet, nyers tojást, áttört fokhagymát.Alaposan összegyúrjuk a tölteléket.A tölteléket a kacsa hasába töltjük.Egy hústűvel összetűzzük. Ha ez nincs érdemes összevarrni a kacsa pocakját. Kacsasütőbe vagy tepsibe tesszük a kacsát, öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük a kacsasütő tetejével vagy alufóliával, és 2- 2,5 órát sütjük 200 C fokon légkeverés nélkül. Az én 3 kg-os kacsámnak 2 óra elég volt, ez a kacsa méretével változhat.Ha letelt az idő megnézzük, ha puha, akkor levesszük az alufóliát, és visszatoljuk a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Ez kb. plusz fél óra.

 Töltött kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat. A besamelhez felforra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Csípős kacsamell belső - kínais
Csípős kacsamell belső - kínais

Pácat összeállítjuk, majd a húst átforgatjuk benne, vagy bedörzsöljük vele (nagyon csípheti a kezünket!!). Hűtőben min. Pár órát hagyjuk pácolódni. Serpenyőben pici olajat forrósí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Baconös paradicsomos csirkemell
Baconös paradicsomos csirkemell

1.A csirkemell filéket felszeleteljük és egy kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon elősütjük mindkét oldalát. 2.A mustárt és a zúzott fokhagymát egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Mexikói olajbogyós csirke recept
Mexikói olajbogyós csirke recept

1. A lime levéből, fokhagymából, a szegfűszegből és az olívaolajból páclevet készítünk, beletesszük a felcsíkozott csirkemellet, és lehetőség szerint egy éjszakára a hűtőbe tesszük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk