menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött kacsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db egész kacsa
2 db tojás (keményre főzött)
1 db kacsamáj
1 db vöröshagyma
100 g húsos szalonna (füstölt)
150 g gomba - csiperke/sampion
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

feketebors (őrölt)
majoránna

Elkészítés:


A kacsát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kívül belül bedörzsöljük sóval a belsejét borssal is. Én egy 3 kilós kacsát kaptam. Majd félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket. A zsömléket vízbe áztatjuk. A szalonnát, főtt tojást kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a májat alaposan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, petrezselymet felaprítjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk is rögtön.Hozzáadjuk, megdinszteljük vele a hagymát.Hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá pici majoránnát, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát is és picit összepirítjuk. Akkor jó, ha a gomba elfőtte a levét.A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az apróra vágott tojást, a szalonnás májat, apróra vágott petrezselymet, nyers tojást, áttört fokhagymát.Alaposan összegyúrjuk a tölteléket.A tölteléket a kacsa hasába töltjük.Egy hústűvel összetűzzük. Ha ez nincs érdemes összevarrni a kacsa pocakját. Kacsasütőbe vagy tepsibe tesszük a kacsát, öntünk alá 2 dl vizet, lefedjük a kacsasütő tetejével vagy alufóliával, és 2- 2,5 órát sütjük 200 C fokon légkeverés nélkül. Az én 3 kg-os kacsámnak 2 óra elég volt, ez a kacsa méretével változhat.Ha letelt az idő megnézzük, ha puha, akkor levesszük az alufóliát, és visszatoljuk a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Ez kb. plusz fél óra.

 Töltött kacsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Almás libamáj
Almás libamáj

az almának kivágjuk a magházat majd ujjnyi szeletekre vágva mézzel meg kandírozzuk. A libamájat is lesütjük, a serpenyőt sózzuk ne a májat, mind két oldalát hirtelen aranybarnára s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ŐZGERINCBEN SÜLT CSIRKEMELL KRUMPLIPÜRÉVEL
ŐZGERINCBEN SÜLT CSIRKEMELL KRUMPLIPÜRÉVEL

A csibemellet felkockázzuk . A tejfölt , a tojást , a sajtot , apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól kikeverjük , ízesítjük és belekeverjük a csibemellet . Ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Buffalo csirkeszárnyak
Buffalo csirkeszárnyak

A kéksajt-mártáshoz Még mielőtt hozzálátnánk a csirkéhez, elkészítjük a kéksajt mártást: a sajtot a joghurtba morzsázzuk, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Nyugodtan haszná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hentes tokány
Hentes tokány

A csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk