300 g csirkemell filé
250 g vegyes zöldség (ízlés szerint)
100 ml víz
2 db paradicsom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só
bors
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
100 g sajt - mozzarella
1. A húst közepes szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, oldalanként kb 4-4 percig. Ha kész - félretesszük.
2. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket és a paradicsomot és felöntjük a vízzel. Kb 8 percig pároljuk.
3. Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez , felöntjük a tejszínnel, majd fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Pár percig forraljuk.
4. Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges tejszínes csirkére.
5. Melegen tálaljuk, tetszőleges körettel vagy akár anélkül, friss bazsalikomlevéllel megszórva.
1 - a "vegyes zöldség" nálam csak répa, borsó és csemegekukorica volt, de nagyon finom volt.
2 - friss bazsalikom helyett én szárítottat használtam a végén
1. A gombák szárát kivágjuk, a fejeket megsózzuk, borsozzuk és mikrósütőben 5’-ig sütjük. 2. A levet amit enged a töltelékhez tesszük. 3. A gombaszárát a hagymával, májjal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőzzük meg a brokkolit, delikátos vízben (nem teljesen puhára). Közben fűszerezzük a csirkemellet sóval, kevés borssal, majd a olajon, hirtelen süssük pirosra. Egy jénai tálba besa...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szárnyak végeit levágtam majd a szárnyat kettévágtam. A fűszerkeveréket az olajjal összekevertem és ráöntöttem a tisztított, darabolt szárnyra. Pácoltam két órát, majd sütőleme...
Elkészítési idő: 2-2,5 Nehézség: KönnyűA felszeletelt hagymát olívaolajon megpároljuk. Eközben elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, simára keverjük. Az összes többi hozzávalót hozzáadjuk: a két...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz