menu

Családireceptkönyv.hu

Baconos csirkemáj


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 dl olívaolaj
- 7 szelet trappista sajt
- 3,5 dl tej
- 50 dkg csirkemáj
- 25 dkg bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- oregánó
- só
- bors

Elkészítés:


A csirkemájat fűszerezzük borssal, oregánóval, zúzott fokhagymával és friss aprított petrezselyemmel. A baconszeleteket egyesével kiterítjük, elosztjuk rajtuk a sajtszeleteket, rátesszük a májat és feltekerjük. Egy tűzálló tál aljába olívaolajat öntünk, beletesszük a göngyölt májat, és 200ºC-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A májat előző este tejbe áztatjuk.
Burgonyapürével tálaljuk.

Baconos csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Brokkolis csirkemell
Brokkolis csirkemell

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk. A tejszínt,...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Camamber sajttal és baconnal töltött csirkemell
Camamber sajttal és baconnal töltött csirkemell

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és egy-egy a camembert sajtból. A csirkemelleket összehajtjuk, majd liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Tejben sült sajtos csirkecomb
Tejben sült sajtos csirkecomb

7–8 csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15–20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. fél liter tejet öntsünk alá. Alufólia alatt kb. 70 p...

Elkészítési idő: 105
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Libamáj zsírjában sütve
Libamáj zsírjában sütve

A hájat nagyobb kockára vágjuk és 1,5-2 dl vizet aláöntve hozzáfogunk kiolvasztani. Lassú tűzön kezdjük, majd ha már elkezd rotyogni, közepes erősségű lángon sütjük, óvatosan belec...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk