1 egész csirkemell szeletelve, sózva
4-5 vékony szelet füstölt sonka, vagy bacon szalonna
1 alma meghámozva
2 ek vaj
3/4 nagy pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
ízlés szerint őrölt bors, ételízesítő
A hús megforgatásához:
liszt
A hús elősütéséhez:
étolaj
Egy jénai tálat kivajazunk.
A húst kiveregetjük, előkészítés után lisztbe mártva elősütjük.
A kivajazott jénai tál aljára terítjük a sonkaszeleteket, elrendezzük rajta az elősütött húsokat. Vékonyra szelt almaszeletekkel betakarjuk.
Egy tálban kikeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt sajt egyharmadát. Ízlés szerint fűszerezzük. Ráöntjük az almaszeletek tetejére, hogy mindenütt befedje. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk.
160 fokos sütőben 30 percig sütjük, alsó-felső lángon, még 10 percet rákapcsolunk felső lángon, és megpirítjuk a tetejét.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26x20 cm
Száraz serpenyőben pirítsd meg a koriandermagot és a római köményt, így még intenzívebben kijön az aromájuk. Majd őröld meg mozsárban, vagy kávédarálón. Keverd össze a többi hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat minden oldalon sózd és borsozd. Olvaszd fel a vajat, mikor elkezd aranybarnává válni, tedd bele a csirkecombokat. 2. Lassú tűzön süsd 5 percig minden oldalon....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegcsináljuk a nokedlit és a húsról nagyrészt lefözzük a vízet majd 1 doboz rizs fözőkrémet adunk hozzá.Felforraljuk majd hozzáadjuk a nokedlit.Egyet rotyantunk rajta.Ezután az egé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű