4 csirkecomb
1 gerezd fokhagyma
1 kk. só
1 csapott mokkáskanál majoranna
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1 csapott mokkáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál étolaj
2 dl világos sör.
A sütőt 180°-ra előmelegítem.
A fokhagymát összetöröm, a többi fűszerrel,sóval együtt az olajban elkeverem. A csirkacombokon egyenletesen eloszlatom a pácot, ha lehet, még a bőre alá is juttatok belőle. 1/2 órára a hűtőbe teszem, hogy átjárja a pác. Ezután egy kis zsírozott tepsibe bőrével lefelé elhelyezem a húst, a sörrel csak annyira öntöm fel, hogy kb. félig lepje el a combokat.. Többet nem célszerű, inkább pótolni kell az el folyadékot.
1 órára az előmelegített sütőbe toljuk, sütés közben figyeljük és pótoljuk a folyadékot és locsoljuk szorgalmasan a húst, amíg szép prosra nem sülnek.
A csirkemellet 2 x 2 cm darabokra felvágom, besozóm ,kicsit állni hagyom,majd a nyársakra felhúzom. A tésztához a lisztet, sót,borst,tojássárgáját,te jet vagy a vizet jól elkevere...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatom, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockát, puhára párolom. Hozzáadom a lecsöpögtetett kukori...
Elkészítési idő:Összetörjük a fokhagymát, a csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet, a mustárt, az összetört fokhagymát és az olajat. A csíkokra vágott csirkemellet belete...
Elkészítési idő: