Családireceptkönyv.hu

Spenótos-sajtos rántott csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db kicsontozott csirkemell, 4 gerezd felaprított fokhagyma, 1 doboz bébispenót, 4 nagy szelet kemény sajt, vagy mozarella, 2 tojás, 1,5 csésze Update1 liszt, 1,5 csésze Mester morzsa, 1 csésze marináló szósz, olívaolaj, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész, vedd le a tűzről és tedd félre.
2. A megmosott csirkemelleket vágd úgy félbe, hogy ki tudd teríteni, mint egy pillangót, vagyis az egyik oldalon maradjon egyben.
3. Minden hús egyik oldalára tedd az elkészített spenót 1-1 negyedét, majd a felszeletelt sajtot. Tekerd fel a húsokat.
4. A hústekercseket panírozd be a megszokott módon (liszt-tojás-morzsa), majd egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajban süsd aranybarnára a rajta lévő panírt. Folyamatosan forgasd a húsokat, hogy minden oldaluk megsüljön.
5. A kész húsokat tedd egy tűzálló tálba, önts alájuk 1 csésze marináló szószt és told be a forró, 180 fokos sütőbe 12-15 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:
Mielőtt szeletelnéd, várj 5 percet, hogy kicsit kihűljön. Tálald mellé a marináló szószos levét is!

Spenótos-sajtos rántott csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Pulykacomb aszaltszilvás káposztával
Pulykacomb aszaltszilvás káposztával

A puha pulykacombot kicsontozzuk, felszeleteljük, és tepsibe fektetjük. A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, szétszedegetjük, majd a főszerekkel és az olajjal összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkecomb - Bosnyák csirke
Csirkecomb - Bosnyák csirke

1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk. 2. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. 3. Burgonyát héjában meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gong bao csirke (Zé)
Gong bao csirke (Zé)

Csirke pácolása: A Gong Bao csirke elkészítésének első lépéseként a csirkecombot laposra klopfoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk, egy tálba rakjuk, és összekeverjük a keményítőve...

Elkészítési idő: 20+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kínai csípős csirkecsíkok
Kínai csípős csirkecsíkok

A chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat egy ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk