4 db kicsontozott csirkemell, 4 gerezd felaprított fokhagyma, 1 doboz bébispenót, 4 nagy szelet kemény sajt, vagy mozarella, 2 tojás, 1,5 csésze Update1 liszt, 1,5 csésze Mester morzsa, 1 csésze marináló szósz, olívaolaj, só, bors ízlés szerint
1. Egy serpenyőben, egy kanál olívaolajon fonnyaszd kb. 20 másodpercig a felaprított fokhagymát, majd add hozzá a megmosott spenótot, sózd és borsozd meg. Kb. egy perc alatt kész, vedd le a tűzről és tedd félre.
2. A megmosott csirkemelleket vágd úgy félbe, hogy ki tudd teríteni, mint egy pillangót, vagyis az egyik oldalon maradjon egyben.
3. Minden hús egyik oldalára tedd az elkészített spenót 1-1 negyedét, majd a felszeletelt sajtot. Tekerd fel a húsokat.
4. A hústekercseket panírozd be a megszokott módon (liszt-tojás-morzsa), majd egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajban süsd aranybarnára a rajta lévő panírt. Folyamatosan forgasd a húsokat, hogy minden oldaluk megsüljön.
5. A kész húsokat tedd egy tűzálló tálba, önts alájuk 1 csésze marináló szószt és told be a forró, 180 fokos sütőbe 12-15 percre.
Tipp:
Mielőtt szeletelnéd, várj 5 percet, hogy kicsit kihűljön. Tálald mellé a marináló szószos levét is!
Mártás: elkeverjük a sajtkrémet tejszínnel, tejföllel, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd félretesszük. A húst, a sonkát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A felhevített...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a gombát vágd apró kockákra, majd egy kevés kókuszzsíron pirítsd meg először a hagymát, majd add hozzá a gombát. Addig süsd, míg elfő a leve. Közben reszeld le a sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat előkészítjük, apróra vágjuk, jellemzően laskára, vékony cikkekre. Mivel együtt sül majdnem minden, fontos, hogy ilyen formán vágjuk össze. Továbbá az olajban elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindet összerakunk és 1/2 órát lefedve, majd 1/2 órát lefedés nélkül sütjük.
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű