1 kg 0,5 cm széles 10.15 cm hosszúra vágott csirke mell,50 dkg vékonyra vágott 25 cm körüli bacon vagy hússós szalonna,őrölt kömény,majoránna,só,őrölt bors,bazsalikom,ízlés szerint,2-3 gerezd fokhagyma
A csirke mell csíkokat e fűszerezem és 1 nap vagy éjjel állni hagyom.Sütés előtt egyenként körbe tekerem szalonna csíkokkal,Tepsibe egymás mellé teszem.kevés vízzet öntök alá.Alufóliával be fedem a tepsit.Forró sütőben 25 percig le fedve párolóm.Majd a fóliát le véve pirosra sütőm.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott sz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA mustáros csirkeragu elkészítéséhez a vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró csíkokra vágott csirkehúst. Fehéredésig sütjük a csirkét, majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A felaprított csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy féli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű