Finom, pikáns csirkemell. Kevés olívaolajjal készíthető, mert az alma és a hagyma enged annyi levet, hogy szaftos legyen az étel. Jó étvágyat!
IHozzávalók (1 személyre):
15 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg savanykás alma
1 kávéskanál olívaolaj
Egy teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöjjön a csíkokra vágott csirkemellfilé, ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát. Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Melegen rizzsel, árpagyönggyel, makarónival, hidegen egy szelet pirítóssal is nagyon finom.
A sütőt 225ºC fokra előmelegítjük. A megtisztított burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, tűzálló tálba tesszük, és kissé megsózzuk. A csirkecombokat gyengén kiverjük, m...
Elkészítési idő:A csirkemell filét megmosom és vékony szeletekre vágom, ha meg van a szeleteket felgöngyölve belerakom az aszalt szilvát. A kis tekercseket kivajazott tepsibe helyezem fűszerezem...
Elkészítési idő: 60 percCombokról a bőrt lehúzzuk ( olajon kicsit megpirítjuk, hogy legyen színe. - A vöröshagymát (kockákra vágva), a fokhagymát (fokhagymanyomóval "pépesítve") hozzáadjuk, sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 30