Finom, pikáns csirkemell. Kevés olívaolajjal készíthető, mert az alma és a hagyma enged annyi levet, hogy szaftos legyen az étel. Jó étvágyat!
IHozzávalók (1 személyre):
15 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg savanykás alma
1 kávéskanál olívaolaj
Egy teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöjjön a csíkokra vágott csirkemellfilé, ha már minden oldala fehér, beletesszük a vékonyra szeletelt almát. Óvatosan megsózzuk, addig pároljuk fedő alatt, amíg a hagyma és az alma szinte teljesen péppé fő. Melegen rizzsel, árpagyönggyel, makarónival, hidegen egy szelet pirítóssal is nagyon finom.
A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkedarabokat megmosom, a vöröshagymát apróra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára, a fokhagymát péppé zúzom.. A hagymát üvegesre párolom az olajon, hozzádobom a paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát pirítsd meg egy teflon sütőben. A csirkemellet kockázd fel, a sonkát vágd kis darabokra, majd tedd fel egy serpenyőben sülni. A sonkából kisülő zsiradék épp elég lesz m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük, ha van, időnk kicsit állni hagyjuk. 1-2 kanál olajon megsütjük a húst. A burgonyát ha...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű