juhászné Ildikó
Követem · 2014. augusztus 9. ·
Csirkemell őzgerincben
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
só,bors,petrezselyem
A tejfölt a tojásokkal ,lisztel,sóval,borssal,petrezselyemmel és a sajttal masszává keverjük.Bele tesszük az apró kockákra vágott csirkemellet.
Az özgerinc formát kivajjazuk és zsemlemorzsával megszórjuk.A szalonnát beletesszük úgy,hogy túllógjon a formán.
Beleöntjük a masszát és a kilógó szalonnát ráhajtjuk.170° fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük.
Ha kihűlt kiborítjuk és szeleteljük.
A csirkecombokról a bőrt lefejtjük, majd a forgóknál kettévágjuk és enyhén besózzuk. A megtisztított hagymát a kicsumázott paprikával együtt apró kockákra vágjuk és az olajon meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. 2. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom. 3. A megsózott, megborsozott csirkecomb darabokat kül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almák magházát kivájjuk és a gyümölcsöket 1 cm vastag karikákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, őrölt borssal és majoránnával megszórjuk. A hagymát megtisztítjuk és fölkarikázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű