4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk a feldarabolt mellfilével. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 pe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket, ha vastagok, hosszában vágjuk ketté. A sajtot reszeljük le. A hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékony szeletekre. Tegyünk egy - sütőbe is betehető...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húshoz Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kissé klopfoljuk ki a csirkemelleket. Locsoljuk meg citromlével, sóval és borssal ízesítsük. A pesto tölt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű