30 dkg rizs
1 nagy csirkemell
40 dkg fagyasztott vegyes zöldség mix
1 dl tejföl
só
bors
A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fűszerezzük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és belekanalazzuk, a tetején eloszlatjuk a tejfölt és 180 fokos sütőben 15-20 percen át sütjük.
A kicsontozott csirkemellet vágd ujjnyi csíkokra. Tedd forró vajra, s kevergetve süsd, míg ki nem fehéredik. Ekkor add hozzá a zöldborsót, öntsd fel a tejszínnel, ízesítsd kevés pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat átpucolom, megmosom folyó víz alatt, a hagymát megdinsztelem, az olajon, majd félre veszem, hozzáadom a paprikát, összekeverem, és belerakom a húst, és elkezdem kevergetn...
Elkészítési idő: 20-perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket besózzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük és serpenyőben mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy tepsibe egymás mellé berakjuk a befűszerezett hússzeleteket, megl...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű