Hozzávalók :
- 1 kg csirkemáj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 20 dkg fagyasztott zöldborsó,
- 2 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, majoránna
Elkészítés : A csirkemájat megtisztítása után vékony szeletekre szeljük. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemáj szeleteket és rövid idő alatt fehéredésig sütjük. Majorannával, borssal és aprított fokhagymával ízesítem. Ezután a tűzről levéve meghintem a 2 evőkanál liszttel és a pirospaprikával. Visszatesszük a tűzre és annyi vízzel öntjük fel ami ellepi a májat. Ízlés szerint sózzuk. Ha felforrt hozzáadjuk a 20 dkg zöldborsót és készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel,petrezselyemm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés forró olajon megpirítjuk,hozzáadjuk először a sárgarépát majd a paprikát,póréhagymát végül a cukkinit és a paradicsomot. Befű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy vaslábosban, kevés olajon kiolvasztom a kockákra vágott szalonna zsírját, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom benne. Azután a tetejét megszórom három kanálnyi f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet kifilézzük, kiklopfoljuk. 2. Miután besóztuk a következő módon panírozzuk be: lisztbe forgatjuk, felvert tojásba forgatjuk, reszelt sajtba forgatjuk. 3. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz