- 0,5 kg csirke vagy sertéshusi
- 360g zöldbab, nyers vagy konzerv (1db)
- 2dl tejföl
- vöröshagyma
- fokhagyma
- paprika
- paradicsom
- só, bors, kömény, pirospaprika
- liszt (ha szükséges)
1. Első körben a hagymából, paprikából és paradicsomból készítünk egy jó kis lecsós alapot. A lecsós alapot sóval, borssal és egy kicsi köménnyel ízesítjük.
2. Beledobjuk az apróra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ha nyers zöldbabot használunk akkor ezt is hozzáadjuk, ha konzerveset, akkor csak a habarás előtt.
3. Levesszük a serpenyőt a tűzről és jól megpirospaprikázzuk a kifehéredett husikat és a zöldbabot. Kicsi vízet öntünk alá, hogy párolódjon a husi.
4. Amikor már a zöldbab és a husi is megpuhult a tejfölből habarást készítünk. Ebbe tehetünk 1 evőkanál lisztet is.
5. Összekeverjük, tálaljuk, megesszük :)
A csirkemelleket megmossuk, hosszában mindegyikre vágunk egy zsebet. A barackokat félbevágjuk és mindegyik csirkemellbe 3 fél barackot teszünk. A hús külsejét bekenjük sóval és bor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztom, majd elkeverem benne a mézet, a mustárt, a pirospaprikát és ízlés szerinti sót (illetve borsot). A sütőt előmelegítem 180-200 fokra (légkeveréssel), és előv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes