Szárnyas, vörös és fehérkáposzta
A cserépedényt beáztattam (legalább 2 órát) vízbe.
A tyúkot daraboltam (a csontos részeket eltettem levesnek) a mellehúsát háromfelé vágtam hosszába, a combokat kettévágtam alsó- és felső combrészre és bele került még a szárnytő rész.
Mivel a tyúk elég zsíros volt, a háj részeket lefejtettem róla és kisütöttem, így a tyúk saját zsírjával készítettem az ételt.
A fehér-és vörös káposztát vékony csíkokra vágtam.
Két nagy fej vöröshagymát apró kockákra aprítottam, amit a tyúkzsírban megdinszteltem.
Amikor a tál eléggé megszívta magát vízzel, lecsepegtettem és a hozzávalókat belesorakoztattam.
A tál aljára a dinsztelt hagymából tettem zsírral együtt, majd erre került a csíkozott fehér káposzta, aminek a tetejére karikára vágott paradicsomokat tettem és meglocsoltam újból a hagymás zsírral. Sóztam, borsoztam, őrölt köménymagot szórtam rá.
Utána a a húsdarabokat, amit bedörzsöltem ételízesítővel ráraktam a káposzta tetejére.
Ezt beterítettem a vörös káposztával és ezt is sóztam, borsoztam,köménymagoztam majd meglocsoltam a hagymás zsírral és egy újabb paradicsom karika sorral zártam a rétegezést. A paradicsomra bazsalikomot szórtam.
A tálra ráhelyeztem a tetejét és a tálat a hideg sütőbe tettem. Csak utána kapcsoltam be. Alacsony hőfokon és és fokozatosan emeltem a hőmérsékletet 200 fokra. 2,5-3 órán keresztül sütöttem, az utolsó negyedórában fedő nélkül.
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: 1 óraA húst megtisztítjuk, körben bedörzsöljük sóval és borssal. A bőrt óvatosan fellazítjuk, és alá töltjük a kis lyukú reszelőn lereszelt, sóval, szerecsendióval ízesített sajt 2/3 ré...
Elkészítési idő:A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: