Családireceptkönyv.hu

SVÁB PULYKASÜLT KNÉDLIVEL


Írta:

Elk. idő: kb 2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Pulykasült:
sütni való pulyka
1 fej fokhagyma
1 sűrített paradicsom konzerv
kevés olívaolaj

bors
száraz fehérbor
Knédli:
200 g búza-rétesliszt (BFF 55)
400 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
20 g só
20 g kristálycukor
2 teáskanál rum - barna
2 teáskanál étolaj
20 g élesztő (friss)
300 ml víz

Elkészítés:


Pulykasült:
A húsokat sózom, borsozom.
Egy kevés olajon az átnyomott fokhagymát a paradicsompürével lepirítom, ráöntöm a hússzeletekre, és kevés vízzel, valamint a fehérborral puhára párolom.
Knédli:
A knédli készítéshez használhatunk párolót, tésztaszűrőt, illetve számtalan konyhai eszközt. Most arra mutatunk egy megoldást, mikor semmi kifejezetten e célra való eszköz nem áll rendelkezésünkre. Egy nagy lábasba teszünk egy kiszúrót (bármilyen alakút), amire jelen esetben egy csatos tortaforma alját tesszük, aminek a lábasnál kisebb az átmérője. Ez alá fogjuk tölteni a vizet, hogy a gombócok ne legyenek vízben.
Az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe, vagy dagasztótálba mérünk, és alaposan kidolgozzuk a lágy tésztát.
Ezután enyhén lisztezett asztalra borítjuk az elkészült tésztát, majd kigömbölyítjük. Egy tálat vékonyan kikenjük olajjal, ebbe tesszük a tésztát, a felszínét is lekenjük olajjal vékonyan.
30-40 C-ra állított sütőben, vagy meleg helyen kb. 60 perc alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett asztalra borítjuk, hengerré sodorjuk. Felvágjuk annyi darabra, ahány knédligombócot készítünk belőle.
A darabokat egyenként kigömbölyítjük, majd 1 perc pihentetés után gőzölni kezdjük őket. Most az előkészített, vízzel töltött lábast tűzhelyre tesszük. Mikor az aljában forr a víz, egy méretre vágott szilikonos sütőpapír darabra beleteszünk egy-két, vagy több knédlit, a lábas méretétől függően. Lefedjük, és 15 percen át nagy lángon készre gőzöljük őket. Közben ne emeljük fel a fedőt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirke görög módra
Csirke görög módra

A páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros csirke
Mustáros csirke

Mustáros csirke: Hozzávalók: 4 darab csirkecomb vagy 2 nagy csirkelmell, kb. 1,5 dl mustár, só, bors, pirospaprika, majoranna,2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nelli
Töltött csibe
Töltött csibe

A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk.. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar BBQ csirkeszárny  Jamie Oliver!
BBQ csirkeszárny Jamie Oliver!

1. Elsőként készítsük el a marinádot! Szeleteljük finomra az újhagymát és a chilit, egy tálban keverjük össze a mézzel és a szójaszósszal! Hámozzuk meg, majd reszeljük bele a gyömb...

Elkészítési idő: 35 per
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk