csirkecomb (mell)
liszt
tej
fűszerek
zsír
hagyma
fokhagyma
reszelt sajt
Serpenyőben olajat forrósítok, a combokat fűszerezem, majd fűszeres lisztbe forgatom és a forró olajban elősütöm, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm...
Jénaiba szedem, rászeletelem a hagymát...és fűszerezem, közben a visszamaradt olajba egy kevés vajat teszek, beleszórom a lisztet, megpirítom, felöntöm a tejjel és felforralom, végül belerakom a reszelt sajtot és a csirkére öntöm...
A tetejére reszelt sajtot szórok, fóliával letakarom és megsütöm.
Félidőben leveszem róla a fóliát és leöntöm róla a felesleges zsírt és pirosra sütöm Párolt rizzsel tálalom.
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd meg ízlés szerint. Szórd meg a húst borssal, oregánóval vegyített liszttel, utána mártsd a villával felvert, tejjel összekeve...
Elkészítési idő: 15-45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájakat fűszerezzük majorannával, majd mindegyiket vékony baconszeletekbe tekerjük, és fogvájóval átszúrjuk. Egy tűzálló tálba tesszük, és meleg sütőben 180 fokon kb. 20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű