A húshoz
• 1 db csirkemell (egész, filé)
• só
• feketebors (őrölt)
• 30 g trappista sajt
• 45 g prágai sonka
A panírhoz
• tojás (közepes, "M"-es méretű)
• só
• búzaliszt (BL55)
• zsemlemorzsa
A sütéshez
• étolaj
1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk.
2. Két folpack között kiklopfoljuk a húst.
3. Vékonyan sózzuk, borsozzuk.
4. A prágai sonkáról a zsírt, és a bőrt levágjuk, majd a trappista sajtot hüvelykujjnyi csíkokra vágjuk.
5. Beleteszünk szükség szerint a szeletelt prágai sonkából, hogy körben 1,5-2 cm-nyi hús maradjon. A sonkára teszünk egy csík sajtot. (Ha fogpiszkálóval összetűzzük, így biztosan egyben marad.)
6. Most becsukjuk, mint egy könyvet, hogy a sajt legbelülre kerüljön, majd bepanírozzuk. Először lisztbe, utána felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
7. Hogy biztosan ne nyíljon szét, az illesztésnél ismét tojásba, majd morzsába mártjuk.
8. Forró olajban szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
Elkészítés: A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvöröshagymát kevés olajon üvegesre párolok egy kanál víz hozzáadásával--/a víz gőzzel távoznak azok az anyagok ami bántja az epét és a gyomrot../beleteszem a ketté vágott combokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, a kis kockákra vágott csirkemellet beleforgatjuk, olajban kisütjük, bőven legyen rajta a masszából. Utána a mázban még forrón megforgatjuk. Máz: 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és a gombát, majd azt is fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ha meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz