Családireceptkönyv.hu

Cordon Bleu


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
• 1 db csirkemell (egész, filé)
• só
• feketebors (őrölt)
• 30 g trappista sajt
• 45 g prágai sonka

A panírhoz
• tojás (közepes, "M"-es méretű)
• só
• búzaliszt (BL55)
• zsemlemorzsa

A sütéshez
• étolaj

Elkészítés:


1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk.
2. Két folpack között kiklopfoljuk a húst.
3. Vékonyan sózzuk, borsozzuk.
4. A prágai sonkáról a zsírt, és a bőrt levágjuk, majd a trappista sajtot hüvelykujjnyi csíkokra vágjuk.
5. Beleteszünk szükség szerint a szeletelt prágai sonkából, hogy körben 1,5-2 cm-nyi hús maradjon. A sonkára teszünk egy csík sajtot. (Ha fogpiszkálóval összetűzzük, így biztosan egyben marad.)
6. Most becsukjuk, mint egy könyvet, hogy a sajt legbelülre kerüljön, majd bepanírozzuk. Először lisztbe, utána felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
7. Hogy biztosan ne nyíljon szét, az illesztésnél ismét tojásba, majd morzsába mártjuk.
8. Forró olajban szép pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen körettel tálalhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Baconos cukkinis csirke
Baconos cukkinis csirke

A megmosott cukkinit héjastól lereszeljük, úgyszintén a gombát is. Két csipetnyi sóval megszórjuk, néhány percig hagyjuk, majd kinyomjuk a folyadékot belőle. Ízesítjük borssal, kap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar MUSTÁROS-SAJTKRÉMMEL SÜLT CSIRKEMELL
MUSTÁROS-SAJTKRÉMMEL SÜLT CSIRKEMELL

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, fűszerezem, majd a mustárral kikevert sajtkrémmel megkenem és jénai tálba rétegezem. Lefedem és 200fokon 50percig sütöm. Végül beborítom saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés alagút
Csirkés alagút

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk