A húshoz
• 1 db csirkemell (egész, filé)
• só
• feketebors (őrölt)
• 30 g trappista sajt
• 45 g prágai sonka
A panírhoz
• tojás (közepes, "M"-es méretű)
• só
• búzaliszt (BL55)
• zsemlemorzsa
A sütéshez
• étolaj
1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk.
2. Két folpack között kiklopfoljuk a húst.
3. Vékonyan sózzuk, borsozzuk.
4. A prágai sonkáról a zsírt, és a bőrt levágjuk, majd a trappista sajtot hüvelykujjnyi csíkokra vágjuk.
5. Beleteszünk szükség szerint a szeletelt prágai sonkából, hogy körben 1,5-2 cm-nyi hús maradjon. A sonkára teszünk egy csík sajtot. (Ha fogpiszkálóval összetűzzük, így biztosan egyben marad.)
6. Most becsukjuk, mint egy könyvet, hogy a sajt legbelülre kerüljön, majd bepanírozzuk. Először lisztbe, utána felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
7. Hogy biztosan ne nyíljon szét, az illesztésnél ismét tojásba, majd morzsába mártjuk.
8. Forró olajban szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel tálalhatjuk.
A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát kikenjük zsírral vagy olajjal és belerakosgatjuk a szeletelt bacont úgy,hogy kilógjon belőle .A petrezselymet apróra vágjuk, a csirkemellet kockára vágjuk ( bőrét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű