A pulykamellcsíkok bundázásához
1.5 kg pulykamell (filé)
35 dkg mandula
8 db tojás
4 tk só
25 dkg finomliszt
A sütéshez
10 dl napraforgó olaj
A mandulát leforrázzuk, lehéjazzuk, megszárítjuk, majd ledaráljuk.
A húst 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, besózzuk.
A tojásokat enyhén felverjük, 2 tk sóval ízesítjük.
A húscsíkokat előbb lisztbe, majd tojásba, végül a mandulába forgatjuk.
Forró olajban pirosra sütjük. Papírtőrlőre szedjük, hogy a felesleges olaj leitatódjon róla.
A krumplit megtisztítottam, majd lereszeltem. Megsóztam, majd állni hagytam 20 percet. Ezután leöntöttem a krumpli levét, borssal, kakukkfűvel ízesítettem, hozzáütöttem a két tojá...
Elkészítési idő: 2 óraElkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával. A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat, és egy éjsz...
Elkészítési idő: Fél óraA csirkemellet vékony csíkokra vágni, bepácolni: bors, fokhagyma, só, citromlé. Hagymát felszeletelni, megpárolni rajta a paprikát és a felkockázott cukkinit. Paradicsomot apró k...
Elkészítési idő: