A pulykamellcsíkok bundázásához
1.5 kg pulykamell (filé)
35 dkg mandula
8 db tojás
4 tk só
25 dkg finomliszt
A sütéshez
10 dl napraforgó olaj
A mandulát leforrázzuk, lehéjazzuk, megszárítjuk, majd ledaráljuk.
A húst 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, besózzuk.
A tojásokat enyhén felverjük, 2 tk sóval ízesítjük.
A húscsíkokat előbb lisztbe, majd tojásba, végül a mandulába forgatjuk.
Forró olajban pirosra sütjük. Papírtőrlőre szedjük, hogy a felesleges olaj leitatódjon róla.
A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A paprikák két végét levágjuk, eltávolítjuk a magokat. A sajtot négy darabra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevít...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA csirkemellből szeleteket vágunk, besózzuk, és kevés olajon elősütjük. A fetából annyi szeletet vágunk, amennyi csirkeszeletünk van, lehetőleg félujjnyi vastagot. A sajtok tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a fela...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű