Hozzávalók: 8 darab csirkecomb, só, bors, friss kapor, 1 fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál reszelt torma, 1,5 dl tejszín; a körethez: 50 dkg krumpli, 1 fej cékla, 5 dkg vaj, só, tej.
Elkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és a tormát, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor puha a tejszínnel behabarjuk. A céklát megmossuk és vízben megfőzzük, majd lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd áttörjük, és a céklával összekeverjük, végül tejjel és vajjal lazítjuk és sóval ízesítjük.
Én a combokat bevagdosnám hosszában ,így biztos átsül.
http://ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/16/kapros-tormas-csirkecombok-ceklas-purevel/
A borsót enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt megfőzzük, ha kész, leszúrjük. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben megforrósított olajon 3-4 perc alatt ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 24 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral.A húst kisebb méretű vékony szeletekre vágjuk kicsit kiklopfoljuk és minkét oldalát besózzuk.A tojást a tejföllel és fél kávéskanál s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA májat kisebb darabokra vágjuk, befűszerezzük, majd pici olíva olajon elősütjük. A máj nem fog megkeményedni a fűszerezéstől sütés közben. Hagyjuk kihűlni. Egy szelet baconre hely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A májat megtisztítjuk (nehogy epe maradjon rajta). Felekre szedjük. 2. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. 3. A zsiradékon megdinszteljük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz