Hozzávalók: 8 darab csirkecomb, só, bors, friss kapor, 1 fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál reszelt torma, 1,5 dl tejszín; a körethez: 50 dkg krumpli, 1 fej cékla, 5 dkg vaj, só, tej.
Elkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és a tormát, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor puha a tejszínnel behabarjuk. A céklát megmossuk és vízben megfőzzük, majd lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd áttörjük, és a céklával összekeverjük, végül tejjel és vajjal lazítjuk és sóval ízesítjük.
Én a combokat bevagdosnám hosszában ,így biztos átsül.
http://ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/16/kapros-tormas-csirkecombok-ceklas-purevel/
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal. A húst a fűszeres liszthez adjuk, és jól átforgatjuk benne. A kétfé...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA kefirt összekeverjük a fokhagymával, a pirospaprikával, sóval, borssal, a mézzel és 4 evőkanál olajjal. Beleforgatjuk a csirkecombokat (egy tálban vagy zárható műanyag zacskóban...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűEgy magas falú tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A krumplit meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot és...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. Minden egyes csirkehúst zsírral megkent alufóliára teszek. 2. A combokat sózom, majd ráteszem a mustárral elkevert paprikakrémet. 3. Azután rákarikázom a paprikát, a par...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz