• (5 főre):
Pucoljunk meg 2 fej vöröshagymát, kockázzuk fel és kb. 0,5 dl. vízzel tegyük fel a tűzre.
•
Amikor a víz elpárolgott adjuk hozzá kockára vágott csirkecombot (kb. 500 g), 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál őrölt piros paprikát, 1 kiskanál őrölt köményt. Majd öntsük fel kevés vízzel (kb. félig lepje el).
•
Ezután adjunk hozzá 1,5 kg. pucolt és karikázott/kockázott paszternákot, 1 csumázott és felaprított zöldpaprikát, 1 nagy héj nélküli paradicsomot és ízlés szerint sót.
•
Lassú tűzön főzzük kb. 40 percig.
A hagyományos paprikás krumplim energia értéke:828 kcal/adag, 55,8 ch/adag, 29,6 fehérje/adag, 52,6 zsír/adag
Ezzel szemben a most alkotott hamis paprikás krumplimé: 394 kcal/adag, 41,2 ch/adag, 36,6 fehérje/adag, 8,4 zsír/adag
Elkészítés: Egy edényben kicsi olívaolajon megpirítjuk a gombát, hozzáöntjük a paradicsompürét, ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, petrezselyemmel és ételízesítővel, hirtelen meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megmossuk a kacsmellett, és - anélkül, hogy a húsba vágnánk - haránt irányban bevagdossuk a bőrét, és enyhén besózzuk. A krumplit egy láb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű