• (5 főre):
Pucoljunk meg 2 fej vöröshagymát, kockázzuk fel és kb. 0,5 dl. vízzel tegyük fel a tűzre.
•
Amikor a víz elpárolgott adjuk hozzá kockára vágott csirkecombot (kb. 500 g), 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 evőkanál őrölt piros paprikát, 1 kiskanál őrölt köményt. Majd öntsük fel kevés vízzel (kb. félig lepje el).
•
Ezután adjunk hozzá 1,5 kg. pucolt és karikázott/kockázott paszternákot, 1 csumázott és felaprított zöldpaprikát, 1 nagy héj nélküli paradicsomot és ízlés szerint sót.
•
Lassú tűzön főzzük kb. 40 percig.
A hagyományos paprikás krumplim energia értéke:828 kcal/adag, 55,8 ch/adag, 29,6 fehérje/adag, 52,6 zsír/adag
Ezzel szemben a most alkotott hamis paprikás krumplimé: 394 kcal/adag, 41,2 ch/adag, 36,6 fehérje/adag, 8,4 zsír/adag
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk. A tejszínt, a tojást, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket mozsárba tesszük a sóval és alaposan összetörjük. A csirkemellet csíkokra, a hagymát karikára vágjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olíva olajjal és a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajtta...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes