2 kg kacsa
2 db birsalma
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
A kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát.
A tepsibe rácsra teszem a kacsát, körbe rakom negyedekre vágott hagymával, fokhagymával. vizet öntök alá, lefedem alufóliával és 220 fokon puhára párolom. Amikor megpuhult leveszem az alufóliát és ropogós, pirosra sütöm. A sütési idő: kb. 3 óra.
A csirkemell szeleteket sózzuk-borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben, és a húsokat elősütjük, majd félretesszük. A tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük. 220 fokra felemeljük a sütő hőm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagymát kés fokával összenyomjuk, vagy fokhagymaprésen átnyomjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd a fokhagymával együtt a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágom, olajon megpárolom, majd hozzáadom a gombát, borsót, paradicsomkonzervet, paradicsompürét, olívabogyót, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket. Ezt a ragu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű