8-12 db alsó-felső csirkecomb
4 ek mandarin vagy narancslekvár
2 ek olívaolaj
1 ek dijoni mustár
1 ek reszelt gyömbér
1 duci gerezd fokhagyma, préselve
Ízlés szerint só, bors
4 mandarin, klementin vagy tangerin
1 ek aprított zöldpetrezselyem
A combokat megmossuk, áttöröljük, a húst összeszurkáljuk egy éles késsel.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A lekvárt, mustárt, olajat, fokhagymát, gyömbért, sót és borsot egy nagy tálban elkeverjük. Ebben a combokat egyenként megforgatjuk, amiket egy tepsibe helyezünk szorosan egymás mellé.
A maradék lekvárt a tetejükre öntjük.
A mandarinokat felkarikázzuk, ezeket a combokra helyezzük, néhány szeletet közéjük préselünk.
Fóliával lefedjük, és 20 percre a sütőbe tesszük.
A fóliát levesszük és további 30-40 percig szép barnára sütjük.Közben néha-néha meglocsoljuk a keletkezett szafttal.
Tálalás előtt megszórjuk az aprított zöldpetrezselyemmel.
♥ Tálaljuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival és párolt zöldségekkel
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a csirkemellet megfelelő darabokra, a burgonyát pedig hasábokra. A hagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg olajban. Melegítsük be a sütőt 180 fokra. Tegyük egy sütőf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy kerek tortaformát kibélelünk baconnal úgy, hogy legyen lelógó széle is. 2. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. 3. Enyhén sózzuk, megbo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze a pác hozzávalóit, majd vonjuk be vele a csirkeszárnyakat, és néhány órát pihentessük. Állítsuk össze a galuskatésztát: a lisztet és a vizet egy fakanállal keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű