8-12 db alsó-felső csirkecomb
4 ek mandarin vagy narancslekvár
2 ek olívaolaj
1 ek dijoni mustár
1 ek reszelt gyömbér
1 duci gerezd fokhagyma, préselve
Ízlés szerint só, bors
4 mandarin, klementin vagy tangerin
1 ek aprított zöldpetrezselyem
A combokat megmossuk, áttöröljük, a húst összeszurkáljuk egy éles késsel.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A lekvárt, mustárt, olajat, fokhagymát, gyömbért, sót és borsot egy nagy tálban elkeverjük. Ebben a combokat egyenként megforgatjuk, amiket egy tepsibe helyezünk szorosan egymás mellé.
A maradék lekvárt a tetejükre öntjük.
A mandarinokat felkarikázzuk, ezeket a combokra helyezzük, néhány szeletet közéjük préselünk.
Fóliával lefedjük, és 20 percre a sütőbe tesszük.
A fóliát levesszük és további 30-40 percig szép barnára sütjük.Közben néha-néha meglocsoljuk a keletkezett szafttal.
Tálalás előtt megszórjuk az aprított zöldpetrezselyemmel.
♥ Tálaljuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival és párolt zöldségekkel
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk és a forgóknál ketté vágjuk. Sózzuk és a hűtőbe tesszük. A fűszereket elkeverjük a liszttel majd a szárnyakat a fűszeres lisztbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkecombot és a májat befűszereztem zsírozott tepsibe megsütöttem a rizst és a krumplit megfőztem és apróra vágott petrezselyemmel összekevertem
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű