6 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
2.5 dl fehérbor
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 kiskanál tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, frissen örölt bors
A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpuculjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.
Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek.Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.
A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. A csirkemellet vékonyra felszeleteljük, és beleforgatjuk a következő keverékbe: lisztbe szórunk piros paprikát, majoránnát, sót, borsot. 2. Vékonyan kiolajozott tűzálló tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egész csirkét 10-12 darabra vágjuk, átmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, 1cm-es karikákra szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. A mézet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt. 2. Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes