6 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
2.5 dl fehérbor
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 kiskanál tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, frissen örölt bors
A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpuculjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.
Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek.Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.
A csirkemellfiléket vágd fel vékony csíkokra, sóval és fehérborssal szórd meg, forgasd át. A szalonna szeleteket vágd félbe, mindegyik húsra tekerj egy fél szeletet, tedd őket sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket kicsontozom, és lapjában szeletekre vágom. 2. A tejbe belekeverem a sót, a borsot és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. 3. A fűszeres tejet a felsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A fél csirkemell filéket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk. 2. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd ujjnyi csíkokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasba felhevítjük az olajat és megpirítuk a csirkemellcsíkokat. Megisztítjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű