Családireceptkönyv.hu

Mustáros hagymás csirke


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db csirkecomb
2 fej vöröshagyma
2.5 dl fehérbor
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 kiskanál tejszín
3 gerezd fokhagyma
só, frissen örölt bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megsózzuk, és megborsozzuk, a vöröshagymát megpuculjuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort, meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk. Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.
Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, tejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat. Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk. A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek.Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.

Mustáros hagymás csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Aszalt szilvával töltött rakott csirkemell
Aszalt szilvával töltött rakott csirkemell

A csirkemellet kockázzuk fel és sózzuk, borsozzuk be enyhén (számítva arra, hogy a bacon is sós). A tojásokat keverjük ki a liszttel és a tejszínnel. A sütőformát b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Ropogós csirkefalatok pikáns mártásban
Ropogós csirkefalatok pikáns mártásban

Kb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy har...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtszószban sült csirke
Csirkemell - Sajtszószban sült csirke

1. Megmossuk és kisebb darabokra vágjuk a húst. 2. Fölmelegítjük az olajat, pár perc alatt megsütjük benne a húst. 3. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával vagy sültcs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóra
Csirkecomb karfiol takaró alatt (paleo)
Csirkecomb karfiol takaró alatt (paleo)

A húst kisebb kockákra vágtam, és kacsazsíron fehéredésig pirítottam. Sóztam, borsoztam, kakukkfűvel és oregánóval fűszereztem. Lassú tűzön, lefedve tovább pároltam. Közben a karf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk