menu

Családireceptkönyv.hu

Öthagymás gombás csirke


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db csirkemell filé
1 közepes db póréhagyma
1 db lilahagyma
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor snidling
20 dkg gomba
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl víz
5 dkg camembert sajt
200 ml főzőtejszín

Elkészítés:


Megtisztítjuk a hagymákat, a pórét karikákra vágjuk, a vörös- és lilahagymát pedig félbe, majd szeletekre vágjuk. A gombát is felszeleteljük tetszésünk szerint. A húst kockákra vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymákat, majd kiszedjük tányérra. A húst ekkor tesszük a serpenyőbe, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd visszatesszük a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, és kevés vízzel megpároljuk.
Mikor kezd puhulni, hozzáadjuk a gombát, és belemorzsoljuk a camembert sajtot, ekkor újrafűszerezzük. Ha már teljesen puha a hús és a gomba is, hozzáadjuk a tejszínt, és készre főzzük.
Amikor elzárjuk alatta a gázt, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mozzarellás-vargányás csirkemell
Mozzarellás-vargányás csirkemell

A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük, de nem kell kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a póréhagymát sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Viktória
Sütöben sült csirkemell
Sütöben sült csirkemell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, borsozzuk. 2. A csirkemell szeleteket megmártjuk a lisztben, tojásban, reszelt sajtban és kivajazott jénaiba sorakoztatjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Milánói rakott galuska
Csirkemell - Milánói rakott galuska

1. A lisztből, tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd langyos víz fölött leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk