30 dkg zöld spárga (tehetünk bele fehéret is) | 40 dkg csirkemellfilé | 10 dkg sárgarépa | 5 dkg vaj | só, bors | 1 dl száraz fehérbor | 4 dl főzőtejszín | 1 dl tej | 5 dkg reszelt parmezán | 8 levél bazsalikom | 40 dkg penne tészta | 20 dkg camembert
1. A spárgát megpucoljuk, majd 5 cm-es darabokra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A répát megpucoljuk, feldaraboljuk, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig előfőzzük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
2. Egy magas falú serpenyőben a vajon kissé megpirítjuk a spárgát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, addig pirítjuk, amíg a csirke elveszti nyers színét.
3. Ekkor hozzáadjuk a répát és a fehérbort, majd megborsozzuk. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, a tejet, a parmezánt és az aprított bazsalikomot.
4. Összeforgatjuk a leszűrt tésztával, a kockázott camembert-t tálalás előtt szórjuk rá.
KALÓRIA: 1009 K
1. A rozmaring leveleit és a chilit apróra vágjuk. 2. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megsózzuk. 3. Langyosra olvasztjuk a vajat, belekeverjük a chilit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementális pedig lere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat egy sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk őket. A hagymákat és a birsalmákat közepes méretű kockákra...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA combokat lebőrözzük, kicsontozzuk és 2-3 darabba vágjuk. A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, lerakju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű