menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés-spárgás penne camembert-rel


Írta:

Elk. idő: 35 PERC
Adag: 4 SZEMÉLYRE
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg zöld spárga (tehetünk bele fehéret is) | 40 dkg csirkemellfilé | 10 dkg sárgarépa | 5 dkg vaj | só, bors | 1 dl száraz fehérbor | 4 dl főzőtejszín | 1 dl tej | 5 dkg reszelt parmezán | 8 levél bazsalikom | 40 dkg penne tészta | 20 dkg camembert

Elkészítés:


1. A spárgát megpucoljuk, majd 5 cm-es darabokra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A répát megpucoljuk, feldaraboljuk, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig előfőzzük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

2. Egy magas falú serpenyőben a vajon kissé megpirítjuk a spárgát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, addig pirítjuk, amíg a csirke elveszti nyers színét.

3. Ekkor hozzáadjuk a répát és a fehérbort, majd megborsozzuk. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, a tejet, a parmezánt és az aprított bazsalikomot.

4. Összeforgatjuk a leszűrt tésztával, a kockázott camembert-t tálalás előtt szórjuk rá.

Trükkök, tippek, praktikák:


KALÓRIA: 1009 K

Csirkés-spárgás penne camembert-rel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös-sajtos csirkemell
Tejfölös-sajtos csirkemell

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A hússzeleteket sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres csirke jázmin rizzsel
Gyömbéres csirke jázmin rizzsel

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Indiai pulyka
Indiai pulyka

Keverjük össze egy kis edényben az olívaolajat, mézet, a sót és a fűszereket. Mossuk meg a pulykamellet, és olajozzunk be egy jénai tálat. Kenjük be jó alaposan a pulyka mindkét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött csirkemell gombás rizzsel
Töltött csirkemell gombás rizzsel

A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk