30 dkg zöld spárga (tehetünk bele fehéret is) | 40 dkg csirkemellfilé | 10 dkg sárgarépa | 5 dkg vaj | só, bors | 1 dl száraz fehérbor | 4 dl főzőtejszín | 1 dl tej | 5 dkg reszelt parmezán | 8 levél bazsalikom | 40 dkg penne tészta | 20 dkg camembert
1. A spárgát megpucoljuk, majd 5 cm-es darabokra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A répát megpucoljuk, feldaraboljuk, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig előfőzzük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
2. Egy magas falú serpenyőben a vajon kissé megpirítjuk a spárgát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, addig pirítjuk, amíg a csirke elveszti nyers színét.
3. Ekkor hozzáadjuk a répát és a fehérbort, majd megborsozzuk. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, a tejet, a parmezánt és az aprított bazsalikomot.
4. Összeforgatjuk a leszűrt tésztával, a kockázott camembert-t tálalás előtt szórjuk rá.
KALÓRIA: 1009 K
A csirke darabokat megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk, és sóval, borssal megszórjuk. Ha lehet, egy-két órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A húsokat lisztbe forgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A beáztatott, lecsöpögtetett tálba először belerakjuk a vékonyra feldarabolt krumpli, megfűszerezzük (só, bors, delikát, esetleg zöldfűszerek). 2. Erre rárakjuk a vékonyan f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szoros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom. A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főtt húst p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű